Sport

Sferopulos: Trofej posvećujem Topiću, teška sezona završena na dobar način

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos, izjavio je nakon osvajanja ABA lige da je završena jedna veoma teška sezona za crveno-bele
Sferopulos: Trofej posvećujem Topiću, teška sezona završena na dobar način© ABA liga

Sferopulos je izjavio da je njegov tim kontrolisao čitavu finalnu seriju protiv Partizana.

"Čestitao bih svojim igračima na osvajanju trofeja. Mislim da smo igrali dobru košarku tokom čitave serije. Kontrolisali smo čitav meč i to na gostujućem terenu. Iako je Partizan uspeo da na trenutak povede, nijednog trenutka nismo paničili, već smo nastavili da igramo našu košarku i kontrolisali ritam", rekao je Grk nakon meča.

Pohvalio je i čestitao Sferopulos "večitom" rivalu.

"Igrali smo protiv odličnog protivnika, čestitam im. Imaju sjajan tim, sjajnog trenera i bilo je ovo jedno veliko finale i viđena je odlična košarka".

Trener Crvene zvezde je izjavio da je cela sezona bila veoma teška za crveno-bele.

"Želim da kažem da je ovaj trofej osvojen nakon teške sezone, sa mnogo povreda i nikada nismo imali kompletnu ekipu na raspolaganju. Morali smo stalno da menjamo u ekipi, ali pronašli smo način da igramo i pobeđujemo zajedno. Ovaj trofej pripada svima u timu, pre svega igrača, a onda svim članovima osoblja, menadžmenta i navijačima."

Imao je Sferopulos posebnu posvetu trofeja ABA lige.

"Posvećujem ovaj trofej Nikoli Topiću, koji je dva puta imao nesreću da se povredi. Takođe, posvećujem ga Stefanu Lazareviću, koji nije bio sa nama, ali je zaslužio ovo. Srećni smo što smo završili ABA ligu na ovaj način, imamo vremena sada da se odmorimo i pravimo planove za dalje."

Prokomentarisao je šef struke crveno-belih i činjenicu da je u poslednjih šest mečeva, svih šest puta nadmudrio Željka Obradovića.

"Brojke, rekorde i odnose ostavljam novinarima i statističarima. Realnost kaže da je svaki meč poseban i da se svaki priprema na drugačiji način. Ne postoji nikakva sreća ili kletva", rekao je Sferopulos.

image