Sport

Obradović: Na neke stvari se ne može uticati, siguran sam da Partizan ostaje u Evroligi

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je nakon poraza u finalnoj seriji ABA lige, da njegov tim, ali i čitava ABA liga, moraju da napreduju i nauče mnogo iz ove sezone
Obradović: Na neke stvari se ne može uticati, siguran sam da Partizan ostaje u Evroligi© ABA liga/Dragana Stjepanović

Partizan je i u trećem meču finalne serije upisao poraz protiv Crvene zvezde.

Crno-beli su tako ostali bez trofeja u ovoj sezoni, u kojoj su prepustili tron regionalnog prvenstva "večitom" rivalu.

Nakon finalne serije, Željko Obradović dotakao se kako terena, tako i situacija van njega.

"Čestitam ekipi Zvezde na tituli u ABA ligi. Mislim da smo probali da damo sve od sebe, ali u ovim okolnostima u kojima smo, blizu smo to i uradili. Na situacije u kojima smo bili, pogotovo nakon prve utakmice, ne možete da utičete. Nadam se da će svi biti pametniji i iskusniji, a mi prvi sigurno", prvi su utisci Obradovića nakon meča.

Govorio je iskusni stručnjak o incidentu u kojem su se našli Naneli i Lazarević.

"Ja sam bio iznenađen kad su došli u kancelariju i rekli mi šta se desilo. Završili smo trening ranije upravo iz razloga da ne bi dolazilo do toga da se viđamo. Naravno da nisam razmišljao o ovakvim situacijama. Ko je kriv, kako je započeto i sve ostalo je nebitno. Stravično je ružna slika. Nisam ulazio na sajtove i snimke i muka mi je bilo kada sam čuo da je došlo do toga."

"Odluka da Naneli ne bude u timu je bila moja. Čuo sam da je proveo vreme u policijskoj stanici i moje mišljenje je bilo da on nije spreman da igra. Stojim iza te odluke, nemam razlog da mu ne verujem u to što mi je ispričao, ali svako mora da odgovara za svoje postupke. Postoje organi koji će ispitati celu situaciju, ja ne bih dalje ulazio u nju. Koliko ja znam, Lazarević je izvanredan momak i žao mi je što je došlo do ove situacije. Žao mi je što se pred finale pričalo o incidentu i to je nešto što je dobilo toliko značaja i prostora", izjavio je trener Partizana.

"Mi smo prošle sezone bili šesti u Evroligi, a oni 11. Ove godine smo mi 11, a oni 16. Sigurno da i to nešto govori", poručio je trener Partizana.

Imao je Obradović poruku za svoje igrače, ali i za čelnike ABA lige.

"Bila je ovo velika škola za nas, ali mislim da ABA liga ukoliko želi da napreduje, da mora da sredi neke stvari. Očigledno neke stvari fale, opet smo bili na jedan posed. Ipak, opet dodajem da se na neke stvari nije moglo uticati."

Upitan da li brine o tome da li će crno-beli i naredne sezone igrati u Evroligi, Obradović je imao kratak i jasan odgovor.

"Ubeđen sam i siguran sam da će Partizan igrati i naredne godine u Evroligi. To treba svima da bude jasno, da Partizan po svemu zaslužuje da igra Evroligu i naredne sezone i nadam se da će čelnici takmičenja to prepoznati i tako odlučiti", zaključio je Obradović.

image