Sport

Dončić uništava Jokićeve "dželate" - Luka je magičan, a Dalas na pobedu do NBA finala

Košarkaši Dalasa su stigli nadomak velikog uspeha ostvarivši i treću pobedu protiv Minesote, a u tome je još jednom neverovatan bio slovenački reprezentativac
Autor: YouTube / Gametime Highlights

Dalas Maveriksi su posle dva "brejka" na gostujućem parketu savladali Timbervulvse i na domaćem terenu i rezultatom 116:107 stigli do 3-0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije.

A sve to i ovoga puta ostvarili su preko neverovatnog Luke Dončića, ali i podjednako izvanrednog Kajrija Irvinga, pošto su dve zvezde Dalasa ubacile rivalu po 33 poena.

Od toga, Dončić je ubacio i pet trojki, a zabeležio je i čak pet ukradenih lopti, pa su u meču u kom je Minesota pretila da stigne do preokreta u poslednjoj deonici ipak domaći stigli do velike prednosti u seriji. Koliko je slovenački košarkaš fenomenalan u ovoj seriji pokazuje i da u poslednjih pet plej-of utakmica prosečno beleži 31,6 poena uz 9,4 asistencija i 8,6 skokova.

Minesota je prethodno eliminisala aktuelne šampione Denver i to posle sedam iscrpljujućih utakmica, ali sada je Dalas pokazao da je spreman za veliko finale u kom će najverovatnije, ako ostvare još jedan trijumf, igrati protiv Bostona.

Uz Dončića i Irvinga, u Dalasu je odličan bio i Pi-Džej Vošington sa 16 poena i osam skokova. U Minesoti je Entoni Edvards predvodio sa 26 poena, devet skokova i devet asistencija, dok je Majk Konli ubacio 16 poena, a Džejden Mekdenijels 15.

Četvrti meč u seriji igra se ponovo u Dalasu, u noći između utorka i srede. Ukoliko Maveriksi slave, "počistiće" Minesotu, koja pokušava da produži seriju i vrati je u Minesotu.

image