Sport

Piksi odredio spisak za Evropsko prvenstvo: Ovih 26 "orlova" idu u Nemačku

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, odredio je spisak igrača koji će nastupati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj
Piksi odredio spisak za Evropsko prvenstvo: Ovih 26 "orlova" idu u Nemačku© ATA Images

Stojković je napravio spisak od 26 igrača za predstojeće prvenstvo Evrope u fudbalu.

Srbija će upisati prvi nastup na Evropskom prvenstvu od osamostaljenja, a na šampionatu "starog kontinenta" igraće nakon 24 godine pauze. 

Zvanične pripreme reprezentacije počinju 3. juna, a pred prvenstvo će Srbija odigrati dve pripremne utakmice – 4. juna sa Austrijom u Beču i sa Švedskom 8. juna u Stokholmu.

Dragan Stojković opredelio se za sledeće igrače:

Golmani: Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović.

Odbrana: Pavlović, Milenković, Veljković, Babić, Spajić, Stojić.

Sredina: Lukić, Gudelj, Maksimović, Ilić, Mijailović, Milinković-Savić, Tadić (C), Samardžić, Birmančević, Kostić, Mladenović, Živković, Gaćinović.

Napad: Mitrović, Vlahović, Jović, Ratkov.

"Orlovi" će u Nemačkoj igrati u Grupi C zajedno sa Engleskom, Slovenijom  i Danskom.

Prvi meč Srbija će odigrati 16. jun, od 21.00 u Gelzenkirhenu, a potom dva meča u Minhenu, 20. juna od 15.00 i 25. juna u 21.00.

Sa Stojkovićevog šireg spiska otpali su: golman Aleksandar Jovanović (Partizan), štoperi Strahinja Eraković (Zenit) i Jan Karlo Simić (Milan), vezisti Matija Gluščević (Radnički 1923), Aleksandar Ćirković (TSC), Nemanja Radonjić (Majorka), Saša Zdjelar (CSKA Moskva) i napadači Samed Baždar (Partizan) i Mihailo Ivanović (Vojvodina).

image