Sport

Ivana Španović presekla: Ne idem na Evropsko prvenstvo, nisam kolekcionar medalja

Legendarna srpska atletičarka odlučila je da apsolutno sve podredi nastupu na svojim poslednjim Olimpijskim igrama
Ivana Španović presekla: Ne idem na Evropsko prvenstvo, nisam kolekcionar medaljaGetty © Tim Clayton - Corbis / Contributor

Ivana Španović neće nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu u atletici, potvrdila je svetska šampionka u skoku u dalj.

Ova odluke donekle je i očekivana, pošto je Španovićeva više puta isticala da su joj prioritet Olimpijske igre u Parizu.

"Odustala sam od zimske sezone, odustala sam od Evropskog prvenstva u Rimu, zato što ne želim da ostavljam jedan promil rizika da u Parizu skačem sa bilo kakvim bolom. Odavno mi nije želja da sakupljam medalje i nisam kolekcionar", rekla je Španović u podkastu Olimpijskog komiteta Srbije.

Evropsko prvenstvo na programu je od 7. do 12. juna u Rimu.

"Volim takmičenja, izuzetno, i nije mi uvek samo da se pojavim i opravdam očekivanja. Naša ideja je da se pojavim na takmičenju kada sam spremna, kada ne postoji rizik od povreda i apsolutno je Pariz jedina stvar o kojoj pričam od Tokija. Koliko god da mi se skače na Evropskom prvenstvu, to je mala žrtva, odgledaću ga."

Španovićeva je dva puta bila evropska šampionka na otvorenom (2016. i 2022. godine), prošle godine je u Budimpešti osvojila i zlato na Svetskom prvenstvu. Sada Zrenjaninki nedostaje samo još najsjajnije odličje sa Olimpijskih igara.

image