Sport

Mlade nade Srbije ne kriju oduševljenje – Ratkov i Stojić blistaju među "orlovima"

Fudbaleri Srbije se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo
Mlade nade Srbije ne kriju oduševljenje – Ratkov i Stojić blistaju među "orlovima"© Antonio Ahel/ATAImages

Mladi napadač Petar Ratkov, koji se našao na završnom spisku za kontinentalni šampionat, otkrio je da svaki dan uči od mnogo iskusnijih saigrača.

"Orlovi" će u utorak od 20.45 časova u Beču odigrati prijateljski meč sa Austrijom, a potom osmog juna imati generalnu probu protiv Švedske u Stokholmu.

"Atmosfera je na vrhunskom nivou, radimo, pripremamo se, pre svega, za ove pripremne mečeve", rekao je Ratkov.

Ratkov je istakao da očekuje zahtevan meč protiv Austrije.

"Očekuje nas jedna tvrda utakmica, veoma zahtevna, jer Austrija dobra reprezentacija koja se mnogo troši, ali mi treba da gledamo sebe."

"Na treninzima radimo i na fizičkoj spremi, verujem da ćemo se dobro pripremiti i već u pripremnim mečevima pokazati dobro lice. Očekuje nas dobra atmosfera u Beču, biće mnogo naših navijača, lično imao sam mnogo zahteva za ulaznice. Zaista je veliko interesovanje za utakmicu."

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

"Engleska je jedan od favorita za osvajanje šampionata, Danska takođe ima veoma dobru selekciju, dobre pojedince, poštovanje i za Sloveniju, imaju i oni svoju računicu. Najvažnije je da se mi dobro spremimo. Da se kroz prijateljske utakmice pripremimo za ono što nas očekuje u Nemačkoj. Cilj je, naravno, da prođemo grupu."

On je istakao da je privilegija da igra pored napadača kao što su Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović.

"Nije teško biti pored njih, to je privilegija!", kao iz topa je odgovorio igrač Salcburga.

"Gledam, upijam, kad imaš takve igrače ispred sebe, možeš samo biti bolji. Čast mi je zaista. Da li upijam nešto od najboljeg strelca u istoriji državnog tima? Naravno. Gledam kako rešava neke detalje na treningu, sve to meni olakšava da sutra budem bolji, kroz karijeru lakše da rešavam neke situacije. Uz njega svaki napadač može samo da napreduje."

Debitant Nemanja Stojić izjavio je da su prvi utisci fenomenalni.

"Atmosfera je odlična i svi jedva čekamo da počnu utakmice. Svi smo svesni šta se nalazi pred nama, svi želimo da postignemo dobar rezultat na Evropskom prvenstvu i zbog toga smo uostalom i malo ranije počeli sa radom. Želimo Srbiju da predstavimo u što boljem svetlu", rekao je Stojić.

Stojić je član TSC-a iz Bačke Topole.

"Nisam znao za podatak da je mali broj igrača koji su igrali našu ligu, a nisu bili članovi Crvene zvezde i Partizana, imao status reprezentativaca na najvećim takmičenjima. To je svakako veliki uspeh za mene, naravno i za moj klub. Veoma sam počastvovan."

Fenomenalni nastupi za ekipu koju vodi Žarko Lazetić su se isplatili.

"Imao sam iza sebe dve dobre sezone u klubu, verujem da posedujem kvalitet da budem ovde. Negde sam se potajno i nadao pozivu, a da li sam baš bio siguran, ne mogu da kažem da jesam. Mnogo mi je drago da sam deo ove reprezentacije", istakao je Stojić.

image