Sport

Mitrović: Osećamo se prazno, narod mora da zna da smo dali sve od sebe

Srpski fudbaler i najbolji strelac u istoriji reprezentacije Aleksandar Mitrović, nakon eliminacije u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu u Kataru, izjavio je da su "orlovi" dali sve od sebe, ali da to nije bilo dovoljno za prolaz u osminu finala
Mitrović: Osećamo se prazno, narod mora da zna da smo dali sve od sebeGetty © Laurence Griffiths

Mitrović je ponovo bio strelac za Srbiju, ali su "orlovi" ipak poraženi od Švajcarske sa 3:2 u odlučujućem meču, te su učešće na Mundijalu završili u grupnoj fazi.

Srpski napadač izjavio je da su njegovi saigrači i on emotivno ispražnjeni nakon meča.

"Prvi utisci su teški. Prazno se osećam, kao i saigrači i svi u svlačionici. Muk nakon teškog poraza, nisam se ovome nadao. Ne znam šta bih tačno rekao, dali smo sve od sebe, kako ja, tako i ekipa. Dali smo maksimum i to izgleda nije bilo dovoljno. Razočarani smo, znali smo kakvu smo podršku imali. Šta je tu je, nema nazad. Kad je bilo lepo, pljuštale su pohvale, sad će biti kritika i sve to moramo sada podneti. Mora narod da bude svestan da smo pružali sve od sebe", prvi su Mitrovićevi utisci nakon Švajcarske.

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije istakao je da je protivnik bio bolji.

"Psihički će trebati vremena da se sve slegne, treba analizirati sve. Imali smo dosta problema što se fizike tiče, u ovom trenutku je ovo bio naš maksimum, nažalost to nije bilo dovoljno. Da li smo mogli bolje u nekim detaljima - jesmo. Švajcarska je danas bila bolja ekipa, zaslužila je nakon ovog drugog poluvremena pobedu i čestitam im na tome."

Uprkos eliminaciji, Mitrović smatra da od kada je on u reprezentaciji, nikad nije bila bolja atmosfera među "orlovima".

"Ekipa dugo igra zajedno, duži period smo sa selektorom i sigurno da to, kako utakmice prolaze, izgleda bolje i bolje. Sa svakim možemo da igramo, svakog možemo da pobedimo, ali izgleda i da izgubimo. To je naš stil fudbala, a ovo prvenstvo je dokaalo da sve ekipe imaju svoj kvalitet, kažnjavali su svaku našu grešku. To moramo da prihvatimo, analiziramo i probamo da poboljšamo. Sve u svemu, nemamo za čim da žalimo generalno, dali smo sve od sebe. Mislim da ova ekipa, selektor i svi oko reprezentacije, nikada nije bila bolja atmosfera. Zahvalio bih se svima na svoj podršci. Jeste teško, ali ova ekipa neće odustati, nastavićemo da ginemo za dres."

Mitrović je dodao da je pred Srbijom još važnih mečeva.

"Ovo je drugo vezano SP, drago mi je da smo bili ovde, možda bude treća sreća, ostaje da stresemo prašinu, da istrpimo kritike nekih fudbalskih stručanjaka. Pred nama su bitne kvalifikacije za EP, imamo dobru grupu", zaključio je Mitrović.

image