Sport

Počinje misija EURO 2024 – "orlovi" protiv Austrije bruse formu za prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje kod selekcije Austrije u prvom prijateljskom meču uoči Evropskog prvenstva u Nemačkoj
Počinje misija EURO 2024 – "orlovi" protiv Austrije bruse formu za prvenstvo© Fudbalski savez Srbije

Utakmica između Austrije i Srbije biće odigrana od 20.45 časova na stadionu "Ernst Hapel" u Beču.

Time će zvanično početi misija EURO 2024 za izabranike selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji se već nekoliko dana pripremaju u trening centru FSS-a u Staroj Pazovi.

"Radi se o izuzetno jakoj i kvalitetnoj ekipi, veoma kompaktnoj. To su pokazale kvalifikacije, ali i prijateljske utakmice koje su igrali i rešili u svoju korist", rekao je Stojković na konferenciji za medije.

"Uostalom, zato smo ih i izabrali, jer je meč sa takvom selekcijom dobar test pred važno i zahtevno takmičenje kakvo je Evropsko prvenstvo. Imaju odličan timski duh, ali i individualne kvalitete visokog nivoa. Sabicer, Lajner, Arnautović… Mogu mnogo toga da postignu na predstojećem takmičenju. Zbog svega navedenog, imaćemo izuzetno tešku i zahtevnu utakmicu."

Srbija će do početka šampionata odigrati još jedan prijateljski meč i to protiv Švedske, koji će predstavljati generalnu probu.

I ne samo to, na njemu će se od profesionalnog fudbala oprostiti čuveni Zlatan Ibrahimović, a taj susret na programu je u subotu, 8. juna u Stokholmu.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 14. juna do 14. jula, "orlovi" će igrati u grupi C protiv Engleske, Slovenije i Danske.

image