Sport

Đoković operisan u Parizu – Vimbldon je nemoguća misija, cilj je povratak za Olimpijske igre

Italijanski mediji javljaju da je svetski "broj 1" ipak odlučio da ubrza proces oporavka i odluči se za hirurški zahvat
Đoković operisan u Parizu – Vimbldon je nemoguća misija, cilj je povratak za Olimpijske igre© Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias, File

Novak Đoković podvrgnut je operaciji desnog kolena kako bi sanirao rupturu medijalnog meniskusa, prenosi italijanski sportski list "Gazeta delo sport".

Đoković se povredio tokom meča četvrtog kola Rolan Garosa protiv Fransiska Serundola, kada se početkom drugog seta okliznuo i napravio nezgodan pokret.

Novak je tada pogoršao stanje kolena koje ga je, prema sopstvenom priznanju, mučilo prethodnih sedmica, ali je uspeo da izdrži i herojskim naporima dođe do trijumfa.

Međutim, oštećenje je bilo preveliko, a magentna rezonanca pokazala je rupturu u središnjem delu meniskusa, zbog čega je branilac titule i osvajač 24 grend slema bio primoran da se povuče.

Odmah je krenulo sa licitiranjem o vremenu oporavka, s obzirom na to da uskoro sledi nekoliko velikih takmičenja na kojima Srbin ima najviše ciljeve.

"Gazeta delo sport" objavio je ekskluzivnu informaciju da će Đoković ići "pod nož", a onda sa članovima svog tima odlučiti o daljim koracima i oporavku. U tekstu se dodaje da bi u tom slučaju, do ponedeljka najbolji igrač sveta, koji tron prepušta Janiku Sineru, najverovatnije preskočio predstojeći Vimbldon.

Potom je stigla i potvrda "Ekipa", kao i dodatak da je zahvat odrađen tokom jutra u Parizu.

Posle operacije nije realno da se oporavi za turnir koji je na programu od 1. do 14. jula, već mu je glavni cilj da bude potpuno spreman za Olimpijske igre.

Najveća svetska smotra sportista, na kojoj se srpski as nikada nije okitio zlatnim odličjem, počinje 26. jula, što znači da ima nešto manje od dva meseca za povratak.

Koliko mu znači nastup za Srbiju u prestonici Francuske jasno oslikava i činjenica da je odlučio da ide protiv sopstvenih principa. Više puta je u prošlosti naglašavao da ne voli operacije i samo jednom je bio primoran na takav zahvat, bilo je to 2017. godine kada je imao velikih problema sa desnim laktom.

Na Vimbldonu je prošle sezone igrao finale i najverovatnije će izgubiti 1.200 ATP bodova.

image