Sport

Veliki intervju Vlahovića za FSS: Na Evropskom imamo veoma tešku grupu, Novak me ostavio bez daha

Srpski napadač Dušan Vlahović, u intervju za Fudbalski savez Srbije govorio je o nedavno završenoj klupskoj sezoni, kao i predstojećem Evropskom prvenstvu, na kojem je Srbija prvi put posle 24 godine

Vlahović iza sebe ima najuspešniju klupsku sezonu, barem što se tiče individualnog uspeha.

U dresu Juventusa ove sezone je postigao 16 pogodaka i imao tri asistencije.

Srbin je bio drugi najbolji strelac italijanskog prvenstva, iza Lautara Martineza koji je dao 24 gola.

"Dosta sam napredovao, radim dosta i trudim se da sve svoje nedostatke usavršim. Radim i na stvarima koje su mi jača strana, ali i na onim nešto slabijim".

"Juventus je jedan od najvećih klubova na svetu, najveći u Italiji i navikli su da osvajaju trofeje svake godine. Nismo zadovoljni, bili smo u trci do februara sa Interom, ali ova sezona nam je poslužila kao odskočna daska za buduće. Juve mora da se vrati da osvaja Skudeta i da ima ambiciju da osvaja prvenstva."

Srpski napadač komentarisao je predstojeće Evropsko prvenstvo.

"Fraza da svi igraju fudbal jeste malo izlizana, fudbal se promenio, ali sve selekcije su počele ozbiljno da shvataju sva takmičenje i utakmice. Počevši od pripreme, tehničkih stvari i do ishrane. Nema lakih protivnika i biće nam jako teško u sve tri utakmice."

Smatra da će Srbija imati težak posao u grupi.

"Igramo u veoma teškoj grupi, ne znam da li su ljudi svesni toga. Engleska je prvi favorit za osvajanje, potom Slovenija koja je odlično odigrala kvalifikacije, pobedili i Portugaliju, a tu su i Danci koji dugo igraju na visokom nivou. Ipak, spremni smo da se takmičimo sa svima i videćemo kakav će biti rezultat."

Vlahović je istakao da je neverovatan utisak na njega ostavio Novak Đoković.

"Imali smo priliku da popijemo kafu nakon nekog njegovog meča. Ja sam stidljiviji sa ljudima generalno i nisam želeo da se namećem i da ga pitam mnogo pitanje. Nisam želeo da mu smetam nakon meča. Ali, Novak takav kakav je, je ispitivao mene i delio mi savete."

"Ja bih volio opet da mogu da se sretnem s njim ili da porozgovaram telefonom. Ostavio mi broj i rekao mi je - kada god ti treba nešto, nemoj da se ustručavaš, slobodno me pozovi. Ja sam uvek dostupan. Onako, to meni budi osećaj velikog zadovoljstva i časti" rekao je Vlahović o Đokoviću.

"To je čovek koji je najbolji u istoriji sporta svih vremena. Pokazao je koliki je šampion pre svega kao osoba, koliko je prizeman, skroman i koliko ima osećaja za druge ljude. Zaboravio sam na sve to što je on uradio u sportu, u jednom razgovoru sa njim. Još uvek ne mogu da se otmem tom utisku i svaka reč je suvišna. Razgovor sa njim je promenio dosta stvari kod mene i zahvalan sam mu na tome", zaključio je Vlahović.

image