Sport

Otkriveni detalji Đokovićeve operacije: Zbog Nikole otišao u bolnicu, sve gotovo za 15 minuta

Turbulentna i nimalo jednostavna sedmica za Novaka Đokovića- Prvo je u ponedeljak igrao novi naporan meč u kom je slavio protiv Fransiska Serundola u četvrtom kolu Rolan Garosa uprkos povredi kolena
Otkriveni detalji Đokovićeve operacije: Zbog Nikole otišao u bolnicu, sve gotovo za 15 minutaGetty © Mateo Villalba / Contributor

Potom je Đoković u utorak odlučio da se povuče sa turnira zbog ozbiljnosti povrede i tako i zvanično ostane bez prvog mesta na ATP listi, da bi se već u sredu i operisao.

Mnoge je ta informacija iznenadila, imajući u vidu da je Đoković nekadašnju povredu lakta dve godine odlagao pre nego što se operisao i rešio problem.

A sada francuski "Ekip" ima ekskluzivne informacije o Đokovićevoj operaciji u Parizu, koju je izvršio doktor Antoan Gerometa.

"Srbin je imao manju operaciju u Parizu i nada se da će se vratiti na teren što je pre moguće. Ovoga puta nije dugo čekao. Dok je prošli put čekao dve godine na operaciju lakta 2018. Novak Đoković koji ne želi nikakve hirurške intervencije samo je nekoliko minuta razmišljao pre neko što je doktoru Antoanu Gerometi ortopedu sportske klinike u Parizu dao zeleno svetlo da uradi artroskopiju desnog kolena posle povrede koju je zaradio u meču sa Fransiskom Serundolom. Operacija je odrađena ujutru bez problema i trajala je 15 minuta, koliko je specialisti bilo potrebno da izvadi prilično veliki meniskus", navodi se u tekstu "Ekipa".

U tekstu se navodi da je Novak kod tog lekara otišao na preporuku Nikole Karabatića, francuskog rukometaša srpskog porekla, koji se baš kod njega svojevremeno operisao.

Nedavno je, baš tokom trajanja Rolan Garosa, Đoković bio gost na poslednjoj utakmici Karabatića u klupskom rukometu, pre nego što će ovog leta u petoj deceniji zaigrati na svojim poslednjim Olimpijskim igrama.

image