Sport

Babić: Znam da će Rusi navijati za Srbiju na Evropskom prvenstvu

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju 16. juna igra prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, protiv selekcije Engleske, a posebnu podršku imaće i od navijača iz Rusije
Babić: Znam da će Rusi navijati za Srbiju na Evropskom prvenstvuGetty © Mattia Ozbot - UEFA / Contributor

To tvrdi defanzivac "orlova" Srđan Babić, inače fudbaler moskovskog Spartaka.

On je u izjavi za ruski "Meta rejtings" siguran da će navijači Rusije podržavati Srbe tokom turnira na koji nisu mogli da se kvalifikuju zbog sankcija koje su joj 2022. uvele FIFA i UEFA.

"Znam da će Rusi navijati za Srbiju. Osećam to i kada igram u Premijer ligi Rusije, da oni podržavaju nas Srbe", rekao je Babić.

Srpski štoper nije hteo da daje velike prognoze kada je u pitanju domet Srbije.

"Dužni smo da predstavljamo našu zemlju na najbolji mogući način. Razmišljamo o tome kako da budemo još bolji nego do sada. Zato ćemo ići korak po korak, od utakmice do utakmice i nadam se da ćemo proći grupnu fazu."

Nekadašnji igrač Crvene zvezde istakao je svoje favorite na Evropskom prvenstvu.

"Moje mišljenje je da su najveći favoriti Engleska i Francuska. Imaćemo jako tešku utakmicu sa Englezima u grupi, ali nadam se da ćemo dostojno braniti boje Srbije", poručio je Srđan Babić.

Babić je jedini srpski reprezentativac koji dolazi iz ruske lige, a na širem spisku su bili i Saša Zdjelar (CSKA Moskva) i Strahinja Eraković (Zenit).

image