Sport

Debitant u selekciji Engleske: Sve deluje nestvarno, spreman sam za meč protiv Srbije

Adam Vorton nije mogao ni da zamisli da će sa 20 godina predstavljati Englesku na Evropskom prvenstvu, ali kaže da je spreman za izazove koje pred njega stavi selektor Garet Sautgejt
Debitant u selekciji Engleske: Sve deluje nestvarno, spreman sam za meč protiv SrbijeGetty © Richard Pelham

Fudbalska selekcija Engleske sačinjena je od velikih zvezda i na Evropsko prvenstvo u Nemačku stigla je kao jedan od najvećih favorita sa osvajanje takmičenja.

Zbog toga je mnoge iznenadila odluka selektora Gareta Sautgejta da u 26 igrača za turnir uvrsti i mladog 20-godišnjeg Adama Vortona, fudbalera Kristal Palasa.

"Nestvaran je osećaj. Iskreno, nisam se tome nadao", rekao je na konferenciji za medije mladi Vorton, koji je pre samo sedam dana debitovao za seniorsku reprezentaciju na utakmici protiv Bosne i Hercegovine.

I zaista, tekuća godina bila je zaista nestvarna za mladog fudbalera - u januarskom prelaznom roku stigao je iz Blekburna u Palas, da bi samo nekoliko meseci kasnije zaigrao za seniorski tim "gordog albiona".

"Tek sam stigao u Premijer ligu, sve ostalo je bonus. Oduševljen sam - mogu da radim ono što volim i to na najvišem nivou", rekao je engleski vezista.

Vorton je najneiskusniji fudbaler u engleskom timu, pa nije za očekibvati da dobije priliku da zaigra protiv Srbije u prvoj utakmici Grupe C na Evru.

"Selektor bira ekipu, ima neverovatan izbor. Naravno, ukoliko me izabere više sam nego spreman. Ali, važno je da ko god bude na terenu da svoj maksimum, kako bi ostvarili željeni rezultat", rekao je Vorton.

Mladi Englez je otkrio i ko mu najviše pomaže na treninzima.

"Deklan Rajs me uzeo pod svoje, pomaže mi oko pozicioniranja na terenu i komunikacije sa igračima. On je fantastičan momak i van terena. Učim i od ostalih, ali on mi je baš poželeo dobrodošlicu u ekipu", ne skida osmeh sa lica Vorton.

Engleska se na Evropskom prvenstvu takmiči u Grupi C, gde će joj, osim Srbije, rivali biti Danska i Slovenija.

image