Sport

Sautgejt pred Srbiju: Ako Engleska ne osvoji Evropsko prvenstvo - odlazim!

Selektor Engleske je svestan da je posle osam godina na toj poziciji ovo njegova poslednja prilika da osvoji veliki trofej
Sautgejt pred Srbiju: Ako Engleska ne osvoji Evropsko prvenstvo - odlazim!Getty © James Gill - Danehouse / Contributor

"Ako ne trijumfujemo, verovatno više neću biti ovde. Ovo bi mogla da bude poslednja šansa", izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt uoči početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Sautgejt ima ugovor sa Fudbalskom asocijacijom Engleske (FA) do kraja godine.

"Mislim da polovina selektora odlazi posle turnira - to je priroda međunarodnog fudbala", rekao je Sautgejt u intervjuu za nemački "Bild".

Sautgejt (53) je selekciju Engleske preuzeo 2016. godine. Engleska je aktuelni vicešampion Evrope, pošto je pre tri godine u finalu Eura posle penala poražena od Italije.

"Ovde sam skoro osam godina i bili smo blizu. Znam da se ne može uvek stajati pred auditorijumom i govoriti: 'Molim vas, učinite još malo', jer će ljudi u jednom trenutku izgubiti veru u vašu poruku. Ako želimo da budemo veliki tim, a ja želim da budem vrhunski trener, onda morate da pružite rezultate u velikim trenucima", istakao je Sautgejt.

EURO će biti održan od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Engleska će igrati u grupi C sa Srbijom, Slovenijom i Danskom. Engleska će prvi meč odigrati 16. juna protiv Srbije.

image