Sport

Kapiten Tadić posle Engleza: Žal za propuštenim, trebalo je da igram od početka

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je da smatra da je trebalo da bude starter na meču protiv Engleske u prvom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj
Kapiten Tadić posle Engleza: Žal za propuštenim, trebalo je da igram od početkaGetty © Kevin Voigt

Fudbaleri Srbije poraženi su u Gelzenkirhenu od selekcije Engleske rezultatom 1:0.

"Mislim da smo propustili veliku šansu, nudili su se celu utakmicu, dali su prostora, bilo je između linija i mogli smo kazniti i u prvom i drugom poluvremenu. Nudili su se, mogli smo, ostaje žal", rekao je Tadić za RTS.

Kapiten je istakao da žali zbog poraza protiv Engleske.

"Znali smo odmah da ćemo imati šansu protiv njih, nisu pritiskali loptu, imali smo slobodne lopte. Mislim da smo mogli da ugrozimo i nanesemo bol, da je bilo dosta prilika. Nismo ovako imali prilika možda, ali mislim da smo mogli da ugrozimo i sad treba da se okrenemo sledećoj utakmici i probamo da pobedimo", rekao je Tadić.

Kapiten Srbije je meč počeo sa klupe za rezerve, a u igru je ušao u 61. minutu.

"Pričao sam sa selektorom, imamo komunikaciju, ali sam teško prihvatio, jer se igra protiv Engleske, lider sam, kapiten, mislim da sam najbolji igrač ovog tima. Naravno da mislim da je trebalo da počnem, ali poštujem odluku selektora, mislim da sam mogao više da uradim za 90 minuta. Ako on kaže da igram 30 minuta, onda ću da igram 30. Ali dobro, idemo dalje, nije bitan pojedinac, nije to bitno, bitno je da idemo dalje, to je najbitnije, to je jedino pravo merilo. Imamo veliko zajedništvo i učinićemo sve za to", naveo je Tadić.

Tadić je potom pohvalio navijače Srbije.

"Stvarno smo uživali, znali smo da će biti podrška... Stvarno su nam dali vetar u leđa, mnogo su nam pomogli i žao mi je što ih nismo obradovali", rekao je Tadić.

Srbija će 20. juna igrati u drugom kolu protiv selekcije Slovenije.

"Gledao sam Sloveniju i Dansku, dosta su nezgodni, kad su dali gol, mogli su da postignu još jedan, tako da mislim da je šteta. Mislim da možemo da im nanesemo bol, neće da bude lako, idemo da se oporavimo", istakao je Tadić.

Kapiten Srbije je istakao da je optimista što se tiče plasmana u drugu fazu takmičenja.

"Svakako sam od početka optimista, mislim da je to obaveza... Nadam se da ćemo to učiniti, idemo korak po korak, to je najbitnije", zaključio je Tadić.

image