Sport

"Odnos reprezentativaca je na visokom nivou, nadam se da će ego ostaviti po strani"

"Orlovi" su na otvaranju Evropskog prvenstva pokazali zube moćnoj Engleskoj i dali nadu navijačima da mogu do dobrog rezultata u Nemačkoj
"Odnos reprezentativaca je na visokom nivou, nadam se da će ego ostaviti po strani"Getty © Lars Baron

Srpski fudbalski trener Aleksandar Veselinović izjavio je da fudbalska reprezentacija Srbije ima šanse za plasman u narednu fazu takmičenja, kao i da je odnos igrača na visokom nivou.

Fudbaleri Srbije poraženi su u nedelju u Gelzenkirhenu od selekcije Engleske rezultatom 1:0 (1:0), uprkos odličnoj igri u drugom poluvremenu.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića platili su ceh lošem i bojažljivom početku susreta, ali su potom znatno popravili utisak.

"Odnos naših igrača prema dresu sa državnim grbom je na visokom nivou", počeo je Veselinović za Tanjug.

"Naravno, uvek neko ko igra kvalitetnije, neko malo slabije, to se i desilo. Rekao bih, kao što je pre ove utakmice naša reprezentacija bila enigma, za mene lično i sada je enigma naša reprezentacija, zato što smo i u nedelju na utakmici protiv Engleza pokazali jednu nestabilnost. Bilo je momenata kada smo igrali veoma kvalitetno, međutim prvih dvadesetak minuta smo bili totalno inferiorni na terenu."

On se osvrnuo na sledeću utakmicu koja očekuje reprezentaciju Srbije protiv Slovenije u četvrtak od 15 časova u Minhenu.

"Imaju izvanrednog golmana Jana Oblaka, imaju izvanrednog napadača. Međutim, svi igrači su na osnovu jedne objedinjene ideje, ideje tima, kompaktnosti, izvanrednog zatvaranja bokova, agresivnosti, dobre tranzicije, pritiska i, rekao bih, da prenose energiju svog trenera."

Nije hvalio samo igrače, već i svog kolegu.

"Imaju izvanrednog trenera Matjaža Keka i uvek je stara fraza, ekipa igra onako kako trenira i energija ekipe je odraz karaktera trenera."

Veselinović je istakao da reprezentacija Srbije ima šanse za plasman u narednu fazu takmičenja.

"Nadam se i navijam da će se sve završiti pozitivno, da će ego u reprezentaciji ostaviti po strani, da će interes biti na prvom mestu. Imamo šanse, rezultat utakmice Slovenija – Danska nam odgovara, možemo kao trećeplasirani da idemo dalje", zaključio je Veselinović.

"Orlovi" igraju protiv Slovenaca u četvrtak od 15 sati u Minhenu, gde će i završiti grupnu fazu duelom protiv Danske.

image