Sport

Česi poveli protiv Portugalaca, pa sami sebi iskopali jamu

Dugo je selekcija Češke odolevala napadima Portugalaca, uspela prva da postigne gol, a onda zahvaljujući svojim greškama ispustila i osvajanje jednog boda - 2:1
Česi poveli protiv Portugalaca, pa sami sebi iskopali jamuGetty © Hendrik Schmidt/dpa

Mnogo uzbuđenja videli smo u duelu između Portugalije i Češke, a na kraju je favorit posle preokreta došao i do trijumfa.

Česi su se opredelili da u Lajpcigu čuvaju svoju mrežu, u čemu su bili prilično uspešni tokom većeg dela susreta, ali su na kraju ipak posustali, što su kvalitetni i iskusni Portugalci umeli da iskoriste.

U prvih 45 minuta utakmice na "Red bul areni" nije bilo golova, a najbolje prilike za portugalsku selekciju propustio je Kristijano Ronaldo, kojem je golman Stanek dva puta odbranio udarce iz izglednih situacija.

I u drugom delu nastavljen je pritisak ka golu Češke, ali su napadi ekipe Roberta Martineza bili jalovi i bez konkretne završnice.

A onda, u jeku napada portugalskog tima, Češka dolazi do prednosti u 62. minutu - Lukaš Provod je oprobao udarac izvan kazenog prostora i savladao golmana Kostu.

Nastavili su Portugalci sa napadima, ali veliko je pitanje šta bi se dogovdilo da Česi nisu sami sebe porazili.

Već u 67. minutu loše su intervenisali golman Stanek i štoper Hranač, pa lopta od noge češkog defanzivca odlazi u gol.

Selektor Martinez je pogodio sa izmenama, pošto je upravo rezervista Dransisko Konseisao postigao odlučujući gol na utakmici, u drugom minutu sudijske nadoknade.

Ponovo je Hranač bio tragičar, a njegovo proklizavanje je iskoristio mladi Portugalac i doneo svom timu prva tri boda na turniru.

Na utakmici u Lajpcigu Ronaldo i Pepe oborili su rekorde Evropskih šampionata, a zahvaljujući pobedi imaće i šta da slave večeras.

U prvom meču Grupe F, Turska je u odličnoj utakmici savladala debitanta Gruziju 3:1, a kretanje rezultata sa oba meča mogli ste da pratite u blogu uživo.

Završen je prvi krug takmičenja na šampionatu u Nemačkoj, a već u sredu igraju se mečevi drugog kola u grupama A i B.

image