Sport

Piksi poručio Slovencima: Očekujte Tadića u timu, nismo favoriti, ali hoćemo da vas pobedimo!

Reprezentacija Srbije se priprema za drugu utakmicu na kontinentalnom šampionatu
Piksi poručio Slovencima: Očekujte Tadića u timu, nismo favoriti, ali hoćemo da vas pobedimo!Getty © Frederic Scheidemann - UEFA / Kontributor

Od reportera RT Balkan Nebojše Markovića sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

  • 19. jun 2024 • 16:20

    16:20

    Završena je konferencija u Minhenu

    Toliko od Mitrovića i selektora Stojkovića.

  • 16:12

    Stojković poručio Slovencu - "Nismo favoriti!"

    Slovenački novinar je konstatovao da je Srbija favorit, a Piksi ga je odmah prekinuo.

    "Nismo favoriti! Nismo favoriti, vi ste dobro krenuli i osvojili bod, što vi ne biste bili favoriti? Vidite, ko god misli da je Slovenija lak protivnik, taj se vara. Igrači su odlični i motivisani, Matjaž Kek je odličan trener. Sa druge strane, mi gledamo naš ugao - mi želimo i hoćemo da pobedimo Sloveniju. To je sportski i ljudski razmišljati. I radimo sve da vas pobedimo sutra. A ako budete bolji i zaslužite, čestitaćemo. Ali da ćemo vas staviti u problem, to ćemo sigurno. Nemojte da imate dilemu. Moramo i mi da budemo pametni da nas vi ne kaznite. Nema tu favorita. Mi smo sa Englezima isto izašli da odigramo dobru utakmicu. A onda će doći vikinzi, Danci, i onda i s njima moraš da se tučeš. Verujem u moje momke i verujem da možemo do pobede sutra. A to nije potcenjivanje Slovenije, da se razumemo."

  • 16:05

    Piksi o braći Milinković-Savić

    Jednu nemačku novinarku je zanimalo kako je imati dva brata u reprezentaciji i kakav odnos oni gaje, na šta je Stojković imao odgovor u svom stilu.

    "Oni su braća i stvarno se tuku svaki dan. Oni ne vole jedan drugog, to je neverovatno (smeh). Ma sve je super. Neobično je imati braću u reprezentaciji. Jako sam srećan što ih imam obojicu ovde. Veliki profesionalci, dobre ličnosti. Evo i Sergej sada ima jedno dete, stiže i drugo, dakle dobro radi na tom planu", šaljivo je rekao Piksi.

  • 16:04

    Piksi i Mitrović o Jugoslavija - Slovenija 3:3

    O duelu na Evropskom prvenstvu 2000. godine.

    "Nama sada samo falim ja! Šalim se... Mislim da je to bila jedna od najlepših utakmica na tom turniru, najatraktivnijih, da ne pominjem kakve su sve sjajne fudbalere tada imali. Srećko Katanec je bio na klupi i uhvatili su nas na brzinu, bilo je 0:3, Mihajlović je dobio crveni, ali smo uspeli da se vratimo u nastavku. Bila je vrlo atraktivna utakmica koja ostaje za pamćenje", kaže Stojković.

    Mitrović je kao dečak gledao taj meč.

    "To su moja neka prva sećanja na reprezentaciju. Budi lepe uspomene. Tada sam krenuo dapratim fudbal. Sećam se fenomenalne utakmice, od očaja do sjaja. Utakmica u čemu je bilo svega. Sigurno jedna od najlepših utakmica na tom prvenstvu, sećam se Savinih golova i nadam se da ćemo i mi sutra da odigramo dobru utakmicu samo što se nadam da ćemo sada mi slaviti i možda nekim klincima probudimo želju za fudbalom i da se oni sećaju sutrašnje utakmica kao što se ja sećam te utakmice i tog prvenstva", kaže Mitrović.

  • 15:58

    Piksi o navijačima iz Srbije i Slovenije

    "To je dodatni motiv za nas i odgovornost. Ne igramo samo za sebe nego i za one koji nas vole i podržavaju. Dobro je da se reprezentacija voli. Treba da budemo pravi primer kako se bori za svoju zemlju i svoj narod. Ubeđen sam u odličnu atmosferu. Slovencima je isto blizu, kolima dođu u Minhen. Što se tiče utakmice, samo je bitno da je dobijemo. Za kladionice je bitno to broj golova, ovde moraš da budeš pametan da dovedeš meč u ritam koji ti želiš."

  • 15:56

    Mitrović o Slovencima

    "Mislim da je njihova timska igra najveći kvalitet. Protiv Danaca su pokazali dva različita poluvremena. Imaju individualni Šeška i Šporara, igrača koji mogu da daju gol u svakom trenutku. Ali generalno nema iznenađenja ni sa njihove ni sa naše strane. Igrali smo u Ligi nacija dva puta", kaže Mitrović.

  • 15:51

    Piksi o motivisanosti

    "Što se motivisanosti tiče, tu ne brinite. Fenomenalno je to bilo na treningu i biće u potpunosti spremni za izazov."

    "Protiv Engleza smo ušli sa dosta respekta. Kao da su sa druge planete došli. Ali videli ste posle da to nije baš tako."

  • 15:50

    Na odgovor novinara iz Slovenije

    "Jesam optimista, što ne bih bio. Mi sutra izlazimo na teren da vas dobijemo. To nam je cilj. Nećemo sigurno ići s razmišljanjem o drugom rezultatu. E sad... Biće dobra utakmica i atmosfera. Biće mnogo Slovenaca i mnogo Srba na tribinama. I da će posle otići negde na pivo zajedno. Radujem se da ćemo igrati sa Slovenijom."

  • 15:49

    O Slovencima

    "Igraju u formaciji 4-4-2, Šeško i Šporar prave razliku i duge lopte mogu da budu nezgodne po protivnika. Treba da osujetimo te stvari i da se ne jurimo s njima po 30-40 metara u prostoru. Tvrda su ekipa. Neće srljati. Večeras ćemo imati još jednu kratku analizu da igrači dobiju punu informaciju o protivniku sutra", kaže Stojković.

  • 15:46

    "Tadić se izvinio i to je to"

    "Napraviću dve promene u odnosu na meč sa Engleskom. Što se tiče Tadića, ništa specijalno se nije desilo. Rekao je šta je rekao, izvinjavam se svima, i idemo dalje. Sad je najbitnija Slovenija, to je možda zanimljivije vama medijima. Možete da očekujete Tadića u prvoj postavi."

image