Sport

FSS oštro poručio: Ako se ne kazne Hrvatska i Albanija, napustićemo prvenstvo

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović, izjavio je da će "orlovi" napustiti Evropsko prvenstvo, ukoliko albanski i hrvatski fudbalski savez ne budu kažnjeni, kao i njihove pristalice

Šurbatović je najavio da će FSS tražiti najoštrije mere, kao i da je Srbija spremna da napusti takmičenje ukoliko do toga ne dođe.

Hrvatski i albanski navijači su tokom utakmice dve fudbalske reprezentacije, u 59. minutu zajedno krenuli da skandiraju: "Ubij, ubij Srbina" i "Srbe na vrbe" tokom meča drugog kola grupe B Evropskog prvenstva (2:2).

"FSS će zahtevati od UEFA najoštrije mere, pa i po cenu da ne nastavimo takmičenje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja", rekao je Šurbatović za "RTS".

"Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole", dodao je čelnik FSS-a.

Nastavio je da priča o spornim dešavanjima i zahvalio se Evropskoj kući fudbala na tome što je oduzela akreditaciju albanskom novinaru koji je provocirao srpske navijače.

"Uputićemo apel UEFA povodom svih dešavanja. Nemaju nikakve veze sa sportom i fudbalom. Ne želimo da politizujemo prvenstvo", rekao je Šurbatović.

UEFA je prethodno kaznila FSS sa ukupno 14,500 evra, zbog navijačkih ispada.

"Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jednog pojedinca zbog rasističkog vređanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apelujem da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda", objašnjava Šurbatović.

"Nije zapamćeno u istoriji fudbala. Takvim stvarima nije mesto u fudbalu. Ne želimo da učestvujemo na Evropskom prvenstvu ako se takve stvari dešavaju. Sigurno smo, pošto smo u stalnoj komunikaciji sa UEFA, da će one biti rigorozne."

image