Sport

Piksi nakon remija: Lopta nije htela u gol, ali se nismo mirili sa porazom

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, istakao je da je realizacija "orlova" bila ispod očekivanog nivoa, kao i da će se njegovi izabranici
Piksi nakon remija: Lopta nije htela u gol, ali se nismo mirili sa porazomGetty © Florencia Tan Jun - UEFA

Nakon remija sa Slovenijom u drugom kolu, selektor Srbije istakao je da su "orlovi" zaslužili gol i bod.

"Kad dođete do gola u poslednjem udarcu, onda sigurno da vam to donese neku radost, koju smo zaslužili. Nismo zaslužili da izgubimo, ali to je fudbal, lopta nije htela u gol. Čestitam momcima na mentalitetu i jakom karakteru. Verovali su i ja im to govorim od prvog dana, nikad nije kraj dok ne bude kraj. Zaslužen je gol, drago mi je zbog Jovića i to će mu značiti za samopouzdanje", prvi su utisci Piksija nakon meča.

Istakao je Stojković da nije iznenađen igrom Slovenije. 

"Nisam iznenađen, analiza je bila odlična. Verovali smo da će ovako biti, Slovenci su disciplinovana ekipa, na kraju krajeva kao i sve ekipe. Svi se bore za svoj grb i svoju zemlju, pokušavali su duge lopte, da iskoriste prostor iza odbrane, ali je odbrana naša bila na visokom nivou, maksimalne koncentracije. Gledala se velika bitka i pružali smo sve što smo mogli u ovom momentu", izjavio je Stojković.

Piksi je dodao da je statistika bila na strani "orlova".

"Slovenci su na fizičkom planu izuzetno spremna ekipa, a to je dodatni problem. Mislim da smo uspeli da napravimo veliki broj šansi. Ono što sam uspeo da vidim, a to je da je statistika bila na našoj strani. Naša opredeljenost da postignemo gol i igramo ofanzivni fudbal."

Naveo je selektor Srbije da je realizacija bila veliki problem Srbije u meču sa Slovenijom.

"Loša je bila realizacija, mislim da je to bilo faktor. Igrači su želeli poziciju, udarac i gol, ali lotpa nekad neće u gol. Mi smo bili tim koji je uspeo da kreira šanse. Bilo bi zabrinjavajuće da mi nismo stvorili šansu. Nije lako, ništa nije lako, ne predajemo se, idemo do kraja i u trećoj utakmici pišemo našu sudbinu", zaključio je.

Srbija će u meču sa Danskom, odlučivati o svojoj sudbini na Evropskom prvenstvu.

"Raniji mečevi ne znače ništa. Otvorena je igra, mi ili oni. Nema tu iznenađenja, znamo kako oni igraju, gledali smo ih. Nije to nepobediv tim, ali su isto tako snažni i organizovani, ali mislim da ćemo uspeti da se odmorimo, da izvučemo pouke i da se pripremimo najbolje što možemo. Daćemo sve od sebe, to je meč koji odlučuje našu sudbinu. Igrači su toga svesni, razumeju važnost ovih mečeva i zato se nisu predali."

Piksi je rekao da "orlovi" neće odustajati od svoje igre.

"Nismo se mirili sa činjenicom da izgubimo od Slovenije. Broj šansi na našoj strani, broj udaraca na našoj strani, posed lopte i dodavanja na našoj strani. To je naš stil, igramo tako i teško da možemo to da menjamo. U sledećem meču bolja realizacija, više protivnički", za kraj je rekao Stojković.

image