Sport

Rajković: Valjda smo mi Srbi takvi, moramo uvek težim putem

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković, nakon remija sa Slovenijom istakao je da "orlovi" ne smeju kalkulisati u poslednjem kolu, kao i da su po navici izabrali teži put na velikom prvenstvu
Rajković: Valjda smo mi Srbi takvi, moramo uvek težim putem© РТ Балкан / Небојша Марковић

Gol u poslednjoj sekundi meča doneo je radost, ali Srbija je daleko od pozitivnog utiska na šampionatu Evrope.

"Pomešana su osećanja, ali uzeli smo bod, koji će nam značiti za prolazak u drugu fazu. Pokazali smo karakter, borili smo se do poslednjih sekunda i zato i postigli gol. Zaslužili smo taj gol, imali smo prečku i nekoliko šansi. Vratilo nam se to kod gola Jovića", istakao je golman Srbije Predrag Rajković.

Čuvar mreže "orlova" istakao je da Srbija tradicionalno bira teži put.

"Znamo da nam treba pobeda i ne idemo ni na šta dugo. Izgleda da smo mi Srbi takvi, da uvek mora sve težim putem. Nije nam ovo prvi put, želeli smo da pobedimo i mirnije dočekamo Dansku, ali to je fudbal, Slovenci su pokazali dobru igru".

Rajković je dodao da je jasan plan protiv Danske u odlučujućem meču.

"Moramo da damo više golova od Danaca, prosto je. Treba nam čvršća igra, da se ne plašimo u prvih desetak minuta, već agresivno od prvog minuta. Kalkulacija je mnogo, ali ne smemo se baviti njima. Moramo da odradimo svoj posao i da budemo mirni", rekao je srpski golman.

Dotakao se gola Slovenaca, kao i toga da je u poslednjoj sekundi i sam otišao u protivnički šesnaesterac.

"Isti igrač koji je oduzeo loptu na njihovoj polovini, završio je akciju kod gola Slovenije. Znamo da su dobri u tranziciji, četvorica su išli u završnicu. Mislim da moramo brže da se vraćamo u tim situacijama. Što se tiče poslednjeg napada, naš stručni štab bio je fokusiran na protivnički šesnaesterac, pa sam na svoju ruku odlučio da se tamo pridružim i probam da postignem gol", rekao je Rajković.

image