Sport

Braća su, ipak, braća: Rusi kažnjavaju Albanca zbog vređanja Srba

Fudbalski klub Rubin iz Kazanja saopštio je da će protiv reprezentativca Albanije Mirlinda Dakua primeniti disciplinske i novčane sankcije zbog uvredljivih povika koje je izgovorio posle utakmice sa Hrvatskom (2:2) na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj
Braća su, ipak, braća: Rusi kažnjavaju Albanca zbog vređanja SrbaGetty © Sebastian Frej/MB Media / Contributor

Daku je u sredu posle utakmice protiv Hrvatske uzeo megafon i sa navijačima započeo skandiranje.

Među parolama se moglo čuti i "Ubij Srbina", kao i vređanje Severne Makedonije.

Klub iz Kazanja osudio je ponašanje svog fudbalera, saopštio je da će primeniti disciplinske i novčane sankcije po njegovom povratku u Rusiju.

"Naš klub prihvata odgovornost za ono što se dogodilo. Rubin predstavlja multinacionalni tim i uvek se pridržava principa poštovanja i ravnopravnosti, kategorično osuđujući svaki oblik diskriminacije i uvreda na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi", saopšteno je na sajtu Rubina.

"Po povratku u prostorije kluba fudbaleru će biti primenjene disciplinske i novčane sankcije. Biće obavljen razgovor sa igračima kluba kako bi se ubuduće izbegli ovakvi incidenti."

Albanski fudbaler se prethodno izvinio zbog reči upućenih posle utakmice u Hamburgu.

"Izvinjenje je muško i osećam moralnu i profesionalnu obavezu da to uradim, za sve one koji su povređeni. Kao i svaki fudbaler, u takvim trenucima emocije su na drugom nivou, što se može razumeti samo na terenu."

Kako kaže, ponele su ga emocije.

"Teško je opisati osećaj igranja za ovu reprezentaciju, za ove divne navijače koji nam pružaju neograničenu ljubav. Žao mi je ako sam nekoga uvredio posle utakmice protiv Hrvatske, uticaj utakmice je učinio svoje. Nastavljam da radim zajedno sa grupom za naše snove", rekao je Daku.

Fudbalski savez Srbije zatražio je najstrože kazne za incident i zapretio je da će se povući sa takmičenja.

UEFA je u četvrtak započela istragu protiv fudbalskih saveza Hrvatske i Albanije jer su njihovi navijači zajedno uvredljivo skandirali.

image