Sport

Izbegnuta tragedija na Euru – Varga svestan i u stabilnom stanju, smrskane mu kosti lica

Fudbalski svet ostao je u šoku posle teške povrede mađarskog reprezentativca u utakmici protiv Škotske, ali su tokom noći stigle dobre vesti
Izbegnuta tragedija na Euru – Varga svestan i u stabilnom stanju, smrskane mu kosti licaGetty © Bradley Collyer - PA Images / Contributor

Stanje mađarskog fudbalera Barnabaša Varge je stabilno posle pada u nesvest na utakmici protiv Škotske na Evrospkom prvenstvu, saopštio je večeras Fudbalski savez Mađarske.

"Stanje Barnabaša Varge je stabilno i on je svestan. Nalazi se u jednoj od bolnica u Štutgartu. Obavestićemo vas ako bude novosti o njegovom statusu", stoji u saopštenju FS Mađarske na društvenoj mreži "X".

Napadač mađarskog Ferencvaroša se u 69. minutu meča trećeg kola grupe A protiv Škotske sudario sa golmanom protivničke ekipe Angusom Ganom posle čega je pao u nesvest.

Na terenu mu je ukazana prva pomoć, a navijači su bili izuzetno zabrinuti jer je posle sudara ostao nepomičan.

Pomoć mu je ukazivana tako što su redari držali platnene čaršafe kako bi ga zaštitili od snimanja i pogleda, a njegovi saigrači su odmah formirali prsten da niko ne bi mogao da vidi šta se dešava.

Potom je prebačen u bolnicu, vrlo brzo su stigle ohrabrujuće vesti, koje je potom potvrdio i selektor Marko Rosi.

"Život Barnabaša Varge nije u opasnosti", potvrdio je Rosi.

"Biće podvrgnut operaciji posle preloma kostiju lica i neće biti dostupan za nastavak Evropskog šampionata."

Mađarska je pogotkom u 10. minutu nadoknade vremena savladala Škotsku minimalnim rezultatom (1:0) i sačuvala šanse da se kao trećeplasirana ekipa nađe u osmini finala.

image