Sport

Ovo je sastav Srbije za utakmicu decenije: Piksi odlučio - jedna promena, da "orlovi" polete!

Da li je došlo vreme da Piksiju ovog puta ne ostane gorak ukus u ustima zbog Danske?
Ovo je sastav Srbije za utakmicu decenije: Piksi odlučio - jedna promena, da "orlovi" polete!Getty © Данци се не плаше Србије Alex Caparros - UEFA / Kontributor / Clive Mason / Staff / SOPA Images / Kontributor / Florencia Tan Jun - UEFA / Kontributor

Od reportera RT Balkan Nebojše Markovića sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Pre 32 godine morao je Dragan Stojković da u hotelu u Švedskoj saopšti svojim saborcima iz reprezentacije Jugoslavije da neće igrati na Evropskom prvenstvu i da će ih tamo zameniti Danska.

Tada ništa nije bilo u njegovim rukama, a sada je sve. I Stojković je sam rekao da to voli - što će se reprezentacija Srbije pitati u borbi za plasman u osminu finala. A tim koji će pokušati da naciji donese prvu grupnu fazu nekog takmičenja od 2000. neće se mnogo razlikovati od onog protiv Slovenije.

"Rekao sam da će biti nekih promena, da li jedna, dve ili tri, šta vam to znači? Ali utakmica se ne igra 45 minuta, treba razmišljati i o drugom poluvremenu. Morate da imate i neko oružje na klupi", rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Naznake su da će ta promena ipak biti samo jedna. Poslednju četvorku Piksi izvesno neće menjati - među stativama ostaje pouzdani Predrag Rajković, a defanzivnu liniju će opet činiti sve bolji trio Miloša Veljkovića, Nikole Milenkovića i Strahinje Pavlovića.

I srednja linija bi trebalo da ostane nepromenjena. Andrija Živković je izuzetno pouzdan uz desnu aut liniju, dok je Filip Mladenović jedini pravi izbor na suprotnoj strani. Posle pristojno odrađenog posla, i Saša Lukić i Ivan Ilić se opet očekuju na sredini terena, naročito posle slabe role Sergeja Milinković-Savića po ulasku s klupe protiv Slovenije.

I tu dolazimo do glavne promene. Očekuje se u startnoj postavi Lazar Samardžić i to umesto Dušana Vlahovića. Samardžić bi uz Dušana Tadića trebalo da bude iza Aleksandra Mitrovića, pa da Srbija bude bolje izbalansirana "po centrali", sa većim brojem kreativnih igrača.

Da li će Samardžić "poleteti", kao što je Piksi rekao da je spreman, ostaje da vidimo, a biće zanimljivo i da li će se obistiniti njegove reči o "oružju sa klupe". Sva je prilika da će to ovog puta biti Dušan Vlahović.

Zato, očekujemo sledećih 11 na "Alijanc areni" u utorak od 21.00.

Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - Živković, Lukić, Ilić, Mladenović - Tadić, Samardžić - Mitrović.

image