Sport

Bogdanović: Video sam kako se stariji ophode prema ovom dresu, moramo biti srećni što smo ovde

Kapiten Srbije Bogdan Bogdanović izjavio je da uživa da igra za reprezentaciju i da je taj odnos prema državnom grbu video od starijih igrača
Bogdanović: Video sam kako se stariji ophode prema ovom dresu, moramo biti srećni što smo ovde© Dusan Milenkovic/ATAImages

Bogdanović smatra da ekipa treba da stvara hemiju i dobru atmosferu.

"Svako takmičenje je za sebe teško i novo je iskustvo", počeo je Bogdanović.

"Mislim da kao i svako leto treba da počnemo od tog stvaranja hemije, unutrašnjeg druženja, da budemo srećni što smo tu, da budemo zadovoljni društvom koje imamo i mislim da ne treba da se opterećujemo drugim stvarima."

Košarkaš Atlante kaže da uživa da igra za reprezentaciju.

"Sva ta prvenstva postoje, kao i kvalifikacije, da se izboriš za Olimpijske igre. Tako na to gledam i uživam u tome. Dok budem uživao u tome, biću tu, kada ne budem, neću biti. Treba da budeš iskren prema sebi. Zavoleo sam to, video sam od starijih saigrača kako se ophode prema tom dresu, kako se ponašaju, koje im je to iskustvo donelo, ne samo u košarci, nego i u životu", rekao je Bogdanović.

Ognjen Dobrić rekao je da se od prvog trenutka okupljanja ekipe osetila atmosfera od prošle godine kad su "orlovi" osvojili srebro na Svetskom prvenstvu.

"Od prvog trenutka se osetila atmosfera od prošle godine. Nadam se da će momci koji nisu bili tu da isprate to. Da probamo da ponovimo uspeh", rekao je Dobrić.

Košarkaš Virtusa je svestan da su Olimpijske igre mnogo kvalitetnije od Svetskog prvenstva.

"Na Olimpijskim igrama učestvuje samo 12 ekipa. Sigurno da je kvalitet na najvećem mogućem nivou. Osim Amerikanaca, nema favorita, niko tu nije u velikoj prednosti. Mislim da moramo od prve utakmice da igramo najbolje što možemo.

Jedan kiks može da poremeti čitavo takmičenje", dodao je Dobrić.

Na kraju je usledilo pitanje o fudbalskoj reprezentaciji Srbije.

"Pratimo sve, gledamo. Nadamo se da će u odlučujućoj utakmici biti najbolji. Nadamo se prolasku u osminu finala. Neka bude 1:0", zaključio je Dobrić.

image