Sport

Đoković o podršci fudbalerima u Minhenu: Toliko ljudi, odzvanja himna - naježio sam se...

Najbolji teniser svih vremena podelio iskustva iz Minhena, gde je pre nekoliko dana bodrio reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu
Đoković o podršci fudbalerima u Minhenu: Toliko ljudi, odzvanja himna - naježio sam se...Getty © Sebastian Widmann - UEFA

Novak Đoković je na konferenciji za medije govorio o stanju kolena i nastupu na predstojećem Vimbldonu, ali i o fudbalskoj reprezentaciji Srbije koju je bodrio na Evropskom prvenstvu.

"Stvarno se trudim da promovišem zajedništvo u srpskom sportu. Trudim se da se svima nađem, da budem na raspolaganju za svako iskustvo. Više volim da delim iskustvo nego da savetujem", izjavio je Đoković.

Novak je pre četiri dana u Minhenu sa tribina bodrio fudbalere Srbije na meču protiv Danske (0:0) u trećem kolu grupe C na EP u Nemačkoj.

"Svako ima svoj jedinstveni put, postoji izvesna razlika između sportova. Imaju dodirnih tačaka, taj psihološki pristup predstavljanju Srbije. U ovom slučaju u fudbalu i EP, to je veliko iskustvo, čast i privilegija. Naježio sam se kada sam izašao na teren, toliko naših ljudi, himna kada je zapevana..."

"Odzvanja himna, to ne možemo baš u tenisu da doživimo, ali znam kakva je emocija i kakva je tenzija. Nažalost, rezultat nije bio povoljan, navijali smo. Potrudio sam se da dodatno motivišem svojim prisustvom. Imao sam čast da budem na terenu, da se pozdravim sa njima", dodao je srpski teniser.

Đoković je istakao da je imao sreće u karijeri da bude na "dobroj oštrici mača" kada je naš narod u pitanju, ali i da je bilo trenutaka kada su njegovi neuspesi "pogađali ljude".

"Kada ti kažu da nisi dao sve za svoju zemlju, bude ti krivo. To ja jako lično shvatam. Rezultat je jako nepredvidiv, ako fudbalska reprezentacija druge zemlje bolje odigra, idemo dalje. Važno je zalaganje, da se vidi emocija, da izgaraš na terenu. Sama činjenica da si već u reprezentaciji je velika odgovornost i čast, predstavljaš svoj narod, ljudi osete i vide to. Za neke fudbalere, koji su mete kritika, ne volim to da vidim, jer sam i sam sportista. I mene to zaboli. Mora svako da preuzme odgovornost za rezultate i ideš dalje", zaključio je Đoković.

Đoković će u prvom kolu Vimbldona igrati protiv Čeha Vita Koprive.

image