Sport

Švajnštajger pred finale: Nije Španija favorit, Engleska izgleda uigranije

Nekadašnji nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger ne smatra Španiju za favorita u predstojećem finalu Evropskog prvenstva (nedelja 21.00)
Švajnštajger pred finale: Nije Španija favorit, Engleska izgleda uigranijeGetty © Crystal Pix/MB Media / Contributor

Legenda Bajern Minhena veruje da Englezi nisu nimalo lošiji od Španije i da bi baš oni mogli do prve titule prvaka Evrope.

"Španci će morati da izađu na kraj sa onim što su Englezi pokazali u prvom poluvremenu polufinala protiv Holandije. To je bila drugačija Engleska od one iz grupne faze", počeo je Švajnštajger.

Englezi su se zbog bledih nastupa u prvoj fazi prvenstva našli pod brojnim kritikama i umalo su ispali u osmini finala od Slovačke. U pobedi 2:1 protiv Holandije su, međutim, pokazali daleko više.

"Mogli bi da zadaju probleme Špancima. Englezi deluju visprenije, nešto uigranije. Špancima je ovo prvo finale posle dužeg vremena, dok su Englezi već videli finale na prošlom Evropskom prvenstvu", rekao je suprug Ane Ivanović.

"Engleska ima igrače koji su već jednom prošli kroz to", dodao je Švajnštajger, a sada stručni komentator nemačke televizije ARD, aludirajući na poraz Engleza od Italije 2021. godine, posle izvođenja penala.

image