Sport

Piksi pravi revoluciju: FSS ga podržao, selektor Srbije sprema rez u reprezentaciji!

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije dao je maksmimalnu podršku dosadašnjem selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, koji je najavio velike promene u igračkom kadru već od septembra
Piksi pravi revoluciju: FSS ga podržao, selektor Srbije sprema rez u reprezentaciji!Getty © Pedja Milosavljevic/DeFodi Images

Kao što je najavljeno, Dragan Stojković Piksi ostaje selektor A tima Srbije, pošto je na video sednici od Izvršnog odbora FSS dobio maksimalno poverenje i podršku.

Piksi je predao detaljan izveštaj o nastupu nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, koji je Izvršni odbor jednoglasno usvojio.

Selektor Srbije je u izveštaju upoznao članove Odbora i sa planovima u narednom perodu, a najavljeno je značajno podmlađivanje seniorskog tima već od semptembra.

"Orlove" tada očekuju mečevi u okviru A Lige nacija protiv Španije u Beogradu i Danske u gostima - 5. i 8. septembra.

U martu naredne godine počinju i kvalifikacije za Mundijal u SAD, Kanadi i Meksiku 2026. godine, a glavni cilj je plasman na najvažnije svetsko fudbalsko takmičenje.

Selektor Stojković najavio je da će sredinom avgusta biti na raspolaganju predstavnicima medija za odgovore na sva pitanja.

image