Srbija i Balkan

Đukanoviću pojačano obezbeđenje: Mesto gde živi, trasa kojom se kreće i kontra-obaveštajna zaštita

Javnost u Crnoj Gori nagađa da je informacija o navodnom atentatu na Đukanovića aktivirana jer se njegovi saradnici nalaze u pritvoru, te se očekivalo da će i bivši predsednik države biti pozvan na saslušanje
Đukanoviću pojačano obezbeđenje: Mesto gde živi, trasa kojom se kreće i kontra-obaveštajna zaštitaGetty © Pierre Crom

Uprava policije (UP) pojačala je sve vidove bezbednosti bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, piše danas podgorički portal "Standard" pozivajući se na neimenovani policijski izvor.

Prema tom izvoru, posle otkrivanja informacije o mogućoj pripremi atentata na Đukanovića nadležne službe uvele su dodatne resurse u obezbeđenje objekta stanovanja bivšeg crnogorskog predsednika, trasa kojima se on kreće, njegovo fizičko obezbeđenje, kao i kontraobavštajna zaštita.

Mediji su pre dva dana objavili da je Đukanović obavestio nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat.

Navodno, atentat na Đukanovića je spremala kriminalna grupa iz Beograda, a informaciju da se to sprema Đukanović nije dobio iz partnerskih NATO zemalja, već od Prištine.

Javnost u Crnoj Gori nagađa da je ova informacija aktivirana jer su u pritvoru bivši Đukanovićevi saradnici poput Veselina Veljovića, Zorna Lazovića, Milivoja Katnića, ali i biznismena Duška Kneževića koji je objavio snimak na kojem se vidi kako daje novac Milovom saradniku za predizbornu kampanju, navodeći da je bio ucenjen da finansira političke aktivnosti Đukanovićeve stranke.

Knežević je takođe izneo niz optužbi za kriminalne aktivnosti bivšeg predsednika Crne Gore, pa se očekivalo da će nadležni svakog časa pozvati Đukanovića na saslušanje zbog tih optužbi.

Ranije danas oglasila se i Đukanovićeva bivša stranka Demokratska partija socijalista, koja tvrdi da je Đukanoviću život bio ugrožen i 2016. godine, aludirajući na postupak za navodni "državni udar". Podsetimo, Viši sud u Podgorici oslobodio je sve optužene u tom slučaju.

Predsednik DPS Danijel Živković nedavno je zapretio da će odgovor te stranke biti radikalan u slučaju da Đukanović bude uhapšen.

image