Srbija i Balkan

Toplota prouzrokovala havariju na "Makišu": Kvar otklonjen, vodosnabdevanje stabilno

Kvar na elektroinstalacijama koji je izazvao nestanak struje na celom proizvodnom pogonu fabrike vode "Makiš" brzo je otklonjen, rekli su iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija"
Toplota prouzrokovala havariju na "Makišu": Kvar otklonjen, vodosnabdevanje stabilnoGetty © Lino Mirgeler

Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" saopštilo je danas da zbog velike havarije na elektroinstalacijama u fabrici vode "Makiš" u narednom periodu može doći do diskontinuiteta u snabdevanju grada vodom, ali su kasnije u toku večeri objavili da je kvar otklonjen.

"Kvar na elektroinstalacijama koji je izazvao nestanak struje na celom proizvodnom pogonu fabrike vode "Makiš" brzo je otklonjen i prekid rada fabrike nije trajao dugo", saopštilo je Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Dodali su da, zahvaljujući pravovremenim i planiranim pripremama za toplotni talas i maksimalnom zalihom u rezervoarskom prostoru, najveći deo potrošača nije osetio poremećaj u snabdevanju vodom, te da je sistem snabdevanja grada u ovom trenutku stabilan i da ne očekuju redukcije u vodosnabdevanju potrošača.

Ranije su saopštili da su sve raspoložive ekipe na licu mesta i da rade na hitnom otklanjanju kvara.

"Molimo sve sugrađane da se suzdrže od iracionalne potrošnje i da vodu koriste samo za osnovne potrebe", navodi se u saopštenju JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Šapić: Do kraja dana potpuna normalizacija u vodosnabdevanju

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će se do kraja dana sutuacija sa snabdevanja vodom potpuno normalizovati, budući da je Elektroprivreda Srbije otklonila kvar u fabrici vode "Makiš".

Šapić je za Tanjug rekao da je glavni uzrok havarije u jednoj od trafostanica velika vrućina kao i da je, prema informacijama koje je dobio, EPS otklonio kvar.

image