Srbija i Balkan

Sutra sednica Skupštine Crne Gore, na dnevnom redu rekonstrukcija Vlade

Premijer Spajić će navodno predložiti smene ministara
Sutra sednica Skupštine Crne Gore, na dnevnom redu rekonstrukcija Vlade© R.R./ATAImages

Kolegijum predsednika Skupštine Crne Gore, kome su prisustvovali šefovi poslaničkih klubova, doneo je zaključak da se sutra u 11 časova nastavi sednica parlamenta tačkom koja se odnosi na izbore i zakazivanja.

To praktično znači da će se poslanici u Skupštini Crne Gore sutra izjašnjavati o rekonstrukciji Vlade Milojka Spajića u nastavku šeste ili devete sednice prolećnog zasedanja i da će to najverovatnije biti u okviru tačke izbori i imenovanja, koja je na dnevnom redu obe sednice.

Diskusija će trajati tri sata.

Premijer će, kako pišu "Vijesti" navodno predložiti smene ministara koji više neće biti u Vladi i onih čija se ministarstva dele, kako bi se napravio prostor za nove članove Vlade iz Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije. (DNP), a moguće i iz Bošnjačke stranke (BS).

Spajić će istovremeno predložiti izbor svih novih članova vlade i "starih" ministara koji su dobili druge, smanjene resore.

Najava rekonstrukcije vlade uznemirila je Socijaldemokratsku partiju, pa je tako Ivan Vujović, predsednik ove partije prokomentarisao kako će premijer Milojko Spajić "sutra i zvanično postati Mandićeva Ana Brnabić".

"Vijesti" pišu i kako će novi ministar pravde najverovatnije biti Bojan Božović, ukoliko Skupština na sutrašnjoj sednici razreši dosadašnjeg ministra Andreja Milovića.

Božović trenutno obavlja funkciju državnog sekretara u Ministarstvu evropskih poslova.

image