Srbija i Balkan

Vučić razgovarao sa predsednicom Severne Makedonije: Na Ilindan zajedno u Prohor Pčinjski

Teme razgovora bile su najvažnija bilateralna i ekonomska pitanja
Vučić razgovarao sa predsednicom Severne Makedonije: Na Ilindan zajedno u Prohor Pčinjski© FOTO TANJUG/ Ministarstvo spoljnih poslova/ bg

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednicom Severne Makedonije Gordanom Siljanovskom Davkovom, sa kojom se, kako je naveo, dogovorio da na Ilindan zajedno posete manastir Prohor Pčinjski.

"Srdačan razgovor sa predsednicom Gordanom Siljanovskom Davkovom o najvažnijim pitanjima naših bilateralnih, a posebno ekonomskih odnosa, kao i o mestu Srbije i Severne Makedonije u agendi proširenja Evropske unije i međusobnoj podršci na evropskom putu", naveo je Vučić na svom Instagram nalogu.

Predsednica Severne Makedonije je zahvalila na pomoći koju je Srbija pružila u gašenju požara, a predsednik je istakao značaj regionalne saradnje upravo u tome što jedni drugima možemo najbolje i najbrže da pomognemo.

"Dogovorili smo se da na Ilindan zajedno posetimo manastir Prohor Pčinjski, što će ujedno biti odlična prilika za dodatno učvršćivanje veza između naša dva naroda", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je razgovarao sa predsednicom Severne Makedonije dan nakon što je razbijena špijunska grupa koja je duži vremenski period odavala vojne i druge poverljive podatke valjevskog "Krušika" stranoj državi - mediji su preneli da je reč o Severnoj Makedoniji.

image