Srbija i Balkan

Milatović: Ne treba se plašiti izbora, ali ko je radio loše biće kažnjen

Vraćanjem mandata građanima je na častan i ispravan način rešenja dugogodišnje političke krize, poručio je predsednik Crne Gore i naglasio da niko ne bi trebalo da se plaši suda građana o svom dosadašnjem radu
Milatović: Ne treba se plašiti izbora, ali ko je radio loše biće kažnjenwww.globallookpress.com © Thomas Koehler/Thomas Koehler/AA/photothek.de

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović smatra da je dobro što je vraćanjem mandata građanima Podgorice razrešena jedna "evidentna politička kriza" koja je postojala u glavnom gradu.

Politička kriza je, prema njegovim rečima, trajala dugo, i pre raskola u Pokretu Evropa sada, a rešena je na častan i ispravan način.

"Već duži vremenski period glavni grad nije mogao da izabere drugog zamenika gradonačelnice Podgorice. Došlo je do prekompozicije u skoro svim parlamentarnim subjektima dosadašnje parlamentarne većine. Prosto vraćanje mandata građanima je jedan častan i ispravan izlaz iz ove političke krize, koja je takođe uticala na dobro funkcionisanje i brojnih gradskih službi, a sve nauštrb kvaliteta života građana i građanki u našem glavnom gradu", naveo je Milatović.

Milatović je poručio da u demokratiji niko ne bi trebalo da se plaši izbora jer to znači da se plaši suda građana o svom dosadašnjem radu.

"Ko je radio dobro – biće nagrađen od građana. Ko je radio loše - biće kažnjen od tih istih građana. Građani će u narednom periodu imati jasan izbor", rekao je Milatović.

image