Srbija i Balkan

Vulin o otvaranju Olimpijskih igara: Srbi, kojoj civilizaciji pripadate?

Otvaranje OI u Parizu i otvaranje Sportskih igara BRIKS-a pokazuju razliku između civilizacija "novog Zapada" i "novog Istoka", poručuje potpredsednik Vlade Srbije
Vulin o otvaranju Olimpijskih igara: Srbi, kojoj civilizaciji pripadate?© FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/bs.

Otvaranje Olimpijskih igara u Parizu svojim kontroverznim stilom i simbolikom suštinski se razlikuje od otvaranja Sportskih igara BRIKS-a u Kazanju i pokazuje razliku između civilizacija "novog Zapada" i "novog Istoka", rekao je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

"U Parizu Marija Antoaneta peva dok drži svoju krvavu odsečenu glavu, 'Zlatno tele' se ukazuje sledbenicima, a bolesnik koji je sve to postavio, 'Poslednju večeru' prikazuje kao scenu iz porno filma. U Kazanju sportisti pod svojim nacionalnim zastavama, narodne igre bez satanističkih simbola, nema odsečenih glava, nema bolesnih vizija. Srbi, kojoj civilizaciji pripadate? Srbi, šta vam nije jasno", upitao je Vulin.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu privukla je dosta negativnih reakcija širom sveta, a mnogi su ocenili da ona predstavlja izrugivanje hrišćanstvu i hrišćanskim vrednostima.

image