Srbija i Balkan

Kenedi Mlađi se preporučuje Harisovoj? Traži poziciju u administraciji u zamenu za podršku

Kenedijev pokušaj da se sastane sa Harisovom usledio je nakon što se sastao sa Donaldom Trampom tokom republikanske nacionalne konvencije, navodno da bi razgovarali o sličnom predlogu
Kenedi Mlađi se preporučuje Harisovoj? Traži poziciju u administraciji u zamenu za podršku© Photo by Anna Moneymaker/Getty Images

Robert Kenedi Mlađi koji učestvuje na predstojećim izborima kao nezavisni predsednički kandidat razmatra da se povuče iz trke i podrži demokrate, preneo je "Gardijan".

Kenedi je navodno pokušao da zakaže sastanak sa Harisovom kako bi joj predložio da u zamenu za njegovu podršku postane deo njene administracije, verovatno kao sekretar kabineta, izvestio je "Vašington post".

Nekoliko medija je prenelo da je tim Harisove ignorisao upite Kenedija Mlađeg.  

U proteklih šest nedelja, piše "Gardijan", Kenedi se navodno izvinio za seksualni napad, bio je primoran da objasni zašto je inscenirao smrt medvedića u Central parku u Njujorku, i morao je da negira da je pojeo psa.

Kenedijev pokušaj da se sastane sa Harisovom usledio je nakon što se sastao sa Donaldom Trampom tokom republikanske nacionalne konvencije, navodno da bi razgovarali o sličnom predlogu.

Kenedi se osvrnuo na komentare u objavi na Iksu u četvrtak.

"Demokratska partija potpredsednika Harisa bila bi neprepoznatljiva za mog oca i ujaka i ja to ne možemo da pomirimo sa svojim vrednostima", napisao je Kenedi i dodao da ne planira da podrži Kamalu Haris, već da "planira da je pobedi". 

image