Srbija i Balkan

Ponovo hapse srpske političare: Arsenijević priveden zbog pištaljke, pa pušten

Kurtijevi ministri Dželjalj Svečlja, Aljbuljen Hadžiju i Eljbert Krasnići su ponovo danas posetili Severnu Mitrovicu
Ponovo hapse srpske političare: Arsenijević priveden zbog pištaljke, pa puštenGetty © Vudi Xhymshiti/Anadolu Agency

Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević priveden je pa pušten nakon što mu je u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici izrečena novčana kazna zbog narušavanja javnog reda i mira, prenosi "Kossev"

Arsenijević, koga je takozvana kosovska policija privela jer je navodno duvao u pištaljku za vreme posete trojice prištinskih ministara Severnoj Mitrovici, tvrdi da  neće platiti kaznu.

"Prišla su mi tri policajca koja su pokušala da me savladaju. Mirno sam otišao, uhapsili su me i napisali kaznu za remećenje javnog reda i mira, na šta ćemo se žaliti i nećemo platiti jer nema nikakvog osnova za to", kaže Arsenijević.

Lideri Srpske demokratije, Aleksandar Arsenijević i Stefan Veljković uhapšeni su i 8. avgusta kada su na Trgu Braće Milić u Severnoj Mitrovici, kod glavnog mosta, pokušali da spreče prefarbavanje oslikanih srpskih trobojki.

Kurtijevi ministri Dželjalj Svečlja, Aljbuljen Hadžiju i Eljbert Krasnići danas su ponovo posetili Severnu Mitrovicu.

Poseta, o kojoj ponovo nisu bili obavešteni mediji na srpskom jeziku, odvijala se, od kabineta gradonačelnika Erdena Atića, preko vojnog remonta, šetališta, do glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici, saznaje "Kossev".

image