Srbija i Balkan

Da li Nestorovićev pokret dobija pare od stranaca?

Urednik "Informera" ustvrdio je da je pokret Branimira Nestorovića iz inostranstva dobio 2.904 evra
Da li Nestorovićev pokret dobija pare od stranaca?© Antonio Ahel/ATAImages

Urednik "Informera" Dragan J. Vučićević optužio je u specijalnoj emisiji TV Informer pokret Branimira Nestorovića da je na platnom spisku stranaca, da je i on jedan od onih koji su, kako kaže, deo "paklenog plana rušenja i otimanja države", odnosno specijalnog rata protiv Srbije.

Vučićević je, naime, čitajući spisak organizacija koje su navodno primale donacije iz inostranstva, pomenuo i pokret "Mi, glas iz naroda", tvrdeći da je reč o Nestorovićevom pokretu, iako je Nestorovićev pokret, nakon cepanja njihove političke opcije, uzeo ime "Mi, snaga naroda".

"Mi, glas iz naroda", trenutno je registrovan na bivšeg Nestorovićevog saborca Dragana Stanojevića.

"Na kraju ovog spiska odjednom se pojavljuje i 'Mi, glas iz naroda', Nestorović. To je ovaj što tvrdi da nikad ne bi uzeo pare ni od kakvih stranaca. Uzeo je malo – 2.904 evra. Počeli su. Smešne su to pare, ali je i on koji se izdaje za nekog patriotu na ovom spisku. Sigurno je, dragi gledaoci, da je ovo samo delić istine", ustvrdio je Vučićević u programu.

RT Balkan je zato pozvao doktora Branimira Nestorovića, kako bismo utvrdili od kojih to stranaca on uzima pare i za šta.

"Ako bih se prodavao, prodavao bih se za malo veće pare. Nisam baš toliko jeftin", kroz smeh je poručio Nestorović, koga je, kako kaže, naročito zabavila suma o kojoj je urednik "Informera" govorio – "okruglo" 2.904 evra.

Lider pokreta "Mi, snaga naroda" tvrdi da se oni tek spremaju da se organizuju kao partija, te da je lako proverljivo da i nemaju devizni račun, pa samim tim ni način da dobiju novac iz inostranstva.

"Pobrkao nas je sa ovim našim otpadnicima koji će se samo još malo zvati 'Mi, glas iz naroda' - jer mi smo zaštitili to ime i dobili smo rešenje da će oni morati da ga promene. Ali, ovi prvo pljunu, i ostave nas bez mogućnosti da demantujemo. Jer, kako je rekao Vib – nema razlike između čoveka i poštanske marke – i jedno i drugo pljuneš pa zalepiš", ističe doktor Nestorović.

On podvlači da pokret "Mi, snaga naroda" nema donacije iz inostranstva, "a kad ih bude bilo, znaće se".

"Čitavu izbornu kampanju finansirali smo sopstvenim sredstvima, osim beogradske koju smo finansirali iz budžeta. Iako su neki naši građani iz inostranstva želeli da nam pošalju novac, mi još nemamo načina da primimo donacije jer nemamo devizni račun. Kada se budemo organizovali kao partija, imaćemo tu mogućnost, ali sigurno nećemo pare uzimati od NVO i sličnih", ističe naš sagovornik.

Nestorović podseća da se njegov pokret duže vreme zalaže za donošenje zakona o stranim agentima – odnosno da svi oni koji primaju novac od stranih NVO budu označeni kao strani agenti.

"Jer to i jesu. Kao što je rekao Putin - onaj ko plaća muziku, naručuje i pesmu", ističe Nestorović.

Navode o tome da je njegov pokret na platnom spisku stranaca lider "Mi, snaga naroda", vidi kao pokušaje njihove diskreditacije.

"Kad sabereš i oduzmeš, imamo vlast i imamo opoziciju koja se jasno profilisala kao pronatovska. Znamo da je NED finansirao inicijativu 'Proglas', a znamo i da su na spiskovima onih koji uzimaju pare NED-a, Konrad Adenauer i Rokfeler fondacije suštinski strani agenti. To nije tajna. Mi nismo to, mi smo autohtoni, a što njih najviše nervira, rastemo i prerastamo u političku opciju koja je potpuno drugačija od drugih. Napokon imamo snagu koja se Srbima sviđa, koja je za BRIKS, Šangajsku organizaciju… i to ih nervira, jer ništa konkretno ne mogu da pronađu protiv nas", zaključuje Nestorović.

image