Srbija i Balkan

Vučić sa Dodikom: Veoma dobar razgovor, dominirale ekonomske teme

Posebnu pažnju, predsednik Dodik i ja posvetili smo infrastrukturnom, putnom, železničkom i energetskom povezivanju Srbije i Srpske, rekao je predsednik Srbije
Vučić sa Dodikom: Veoma dobar razgovor, dominirale ekonomske teme© Принтскрин/Инстаграм/БудућностСрбија

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o svim važnim pitanjima, a dominantne su bile ekonomske teme.

"Veoma dobar razgovor sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Na sastanku su dominirale ekonomske teme, ali smo izvršili zajedničku analizu globalnih i regionalnih pitanja", napisao je Vučić na Instagramu.

Sastanku je prisustvovao i potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Te je jedna tema bila i borba protiv ilegalnih migracija. Posebnu pažnju, predsednik Dodik i ja posvetili smo infrastrukturnom, putnom, železničkom i energetskom povezivanju Srbije i Srpske", dodao je predsednik.

Dodik je na društvenoj mreži Iks napisao da je sa Vučićem imao dobar i sveobuhvatan razgovor o saradnji Srpske i Srbije, kao i da su realizacija infrastrukturnih projekata, od kojih je najznačajniji povezivanje auto-putem, kao i železnicom, te aktivnosti na zajedničkim energetskim projektima, bile teme sastanka.

"Razgovarali smo i o aktuelnim političkim dešavanjima u svetu i regiji. Jedna od tema sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem, koji je prisustvovao sastanku, bio je problem migranata", istakao je predsednik Republike Srpske.

image