Srbija i Balkan

Berić opisao torturu u hrvatskom zatvoru: Huškali su zatvorenike na mene i pevali ustaške pesme

Srpski advokat naveo je da je osuđen zbog, kako je rekao, najlepšeg stiha srpske muzike (koji je napisao Baja Mali Knindža): "Kad sam bio mali, poklone mi slali - iz Čikaga moji, znaš ti dobro koji"
Berić opisao torturu u hrvatskom zatvoru: Huškali su zatvorenike na mene i pevali ustaške pesme© FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MIROSLAV LELAS

Ja sam protivpravno lišen slobode, tj. otet na graničnom prelazu Bajakovo, rekao je advokat Nemanja Berić gostujući jutros na televiziji Hepi, sebe u šali nazvavši "fejsbuk teroristom".

Berić je rekao da je za njim raspisana poternica 18 dana pre nego što je učinio bilo kakav prekršaj.

"Taj njihov zakon propisuje kaznu zatvora samo u izuzetnim slučajevima. To je bila pokazna vežba svim Srbima koji se ne libe da odu na ognjište svojih pradedova", kazao je Berić.

Ističe da je hteo da ode u manastir Krka na Preobraženje jer je na taj dan pre 14 godina kršten.

"Ni to mi nisu dali", rekao je Berić.

Kaže i da ga je njegov dželat ošamario čim je potpisao da nije maltretiran, a njegov kolega (drugi policajac) je pevao Tompsonove pesme. Dodaje i da su hrvatski policajci huškali druge zatvorenike kako bi ga oni maltretirali, a oni su pevali ustaške pesme.

Kaže da mu je sudija rekla da je "baš briga" što je njegov "prekršaj" zastareo.

"Ja sam svaki put kad sam došao na hrvatsku granicu znao da to može da se desi", rekao je advokat, ukazujući na činjenicu da u njegovim objavama na društvenim mrežama nema nijedne sporne ili prijavljene.

Objašnjava da je osuđen zbog najlepšeg stiha srpske muzike (koji je napisao Baja Mali Knindža): "Kad sam bio mali, poklone mi slali - iz Čikaga moji, znaš ti dobro koji".

"Ja sam zbog tog stiha utamničen i držan kao životinja u kavezu", kazao je Berić.

Na kraju gostovanja rekao je i da je mnogo ljubavi dobio u porukama kad je izašao iz zatvora.

"Naš narod je pokazao da može da se ujedini, kao i moja struka. Ako je nešto pobeda - to je pobeda", rekao je Berić.

image