Srbija i Balkan

Aljbin Kurti u Severnoj Mitrovici, uhapšena dvojica Srba (VIDEO)

Aleksandra Arsenijevića je policija privela i 8. avgusta ove godine, jer je "sprečavao zvanične organe da obave svoj posao", to jest da prefarbavaju oslikane zastave Srbije
Aljbin Kurti u Severnoj Mitrovici, uhapšena dvojica Srba (VIDEO)© Vudi Xhymshiti/Anadolu Agency

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević i potpredsednik te stranke Ivan Orlović uhapšeni su na šetalištu u Severnoj Mitrovici, saopštio je za "KoSSev" Petrit Fejza iz policije takozvanog Kosova.

Oni su uhapšeni u severnom delu Kosovske Mitrovice, zbog zviždanja u pištaljku tokom boravka Aljbina Kurtija u tom delu grada.

Prethodno su iz policije najavili da će im pisati prekršajne prijave. Iz policije  su naveli da je Arsenijević uhapšen zbog remećenja javnog reda i da će ostati u stanici do izricanja prekršajne kazne kada će biti pušten na slobodu.  

Arsenijevića je policija privela i 8. avgusta 2024. godine, jer je "sprečavao zvanične organe da obave svoj posao", to jest da prefarbavaju oslikane zastave Srbije.

Kurti je trenutno u nedavno otvorenom restoranu brze hrane na šetalištu u Severnoj Mitrovici, a sa njim je i čelnik tzv. kosovskog MUP-a, Dželjalj Svečlja.

image