Srbija i Balkan

Završena sednica Skupštine Beograda: Usvojen rebalans budžeta

Predloženi rebalans iznosi 202,2 milijarde dinara
Završena sednica Skupštine Beograda: Usvojen rebalans budžeta© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Sednica Skupštine grada Beograda počela je danas oko 10 časova, a jedna od tačaka dnevnog reda je rebalans gradskog budžeta.

Rasprava je završena nešto pre 18 sati.

Predloženi rebalans iznosi 202,2 milijarde dinara.

Za rebalans budžeta, naime, glasalo je 60 odbornika, protiv je bilo njih 29, a uzdržanih nije bilo.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je uoči sednice Skupštine grada Beograda na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta, da tokom privremenog finansiranja nijedna aktivnost grada nije bila ugrožena.

Odbornici su odlučivali o Predlogu programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za ovu godinu, Predlogu odluke o lokalnim administrativnim taksama, kao i o Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja pojedinih javnih preduzeća.

Odbornici su raspravljali i o jednom broju predloga planova detaljne i generalne regulacije od značaja za razvoj Beograda.

Na dnevnom redu našli su se i Predlog odluke o izgradnji nepokretnosti neophodnih za rešavanje stambenih i drugih potreba nastalih realizacijom projekata od značaja za grad, kao i za preseljenje lica iz stanova u svojini građana, zadužbina i fondacija.

Odbornici su razmatrali i dopune odluka o komunalnom redu i o upravljanju grobljima, kao i o dopunu Kodeksa ponašanja gradskih službenika i nameštenika i Predlog odluke o proglašenju zaštićenog staništa "Glinara".

Pred njima se našao i Izveštaj o aktivnostima za smanjenje zagađenosti vazduha za prošlu godinu i Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Beograda za 2023. godinu.

Odbornici Zeleno-levog fronta i Kreni-promeni ukazali su da na televiziji nema prenosa današnje sednice Skupštine Grada Beograda, uz ocenu da se sve vreme krši javnost rada gradskog parlamenta.

Predsednik Skupštine Nikola Nikodijević naveo je da postoji mogućnost prenosa, ali da nema zainteresovanih strana.

image