Srbija i Balkan

Smenjen direktor Kliničkog centra Srbije, izabrana Jelena Drulović

Novoizabrana direktorka, dr Drulović zaposlena je kao neurolog Klinike za neurologiju UKCS
Smenjen direktor Kliničkog centra Srbije, izabrana Jelena Drulović© Milos Tesic/ATAImages

Dugogodišnji direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije UKCS dr Milika Ašanin smenjen je sa te funkcije, a na njegovo mesto izabrana je dr Jelena Drulović, potvrđeno je za Tanjug u Vladi Srbije.

Novoizabrana direktorka, dr Drulović zaposlena je kao neurolog Klinike za neurologiju UKCS.

Ašanin je aprila 2014. godine imenovan je za direktora Urgentnog centra UKC Srbije, a avgusta 2015. godine za v.d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Prof. Ašanin rođen je novembra 1959. godine u Nikšiću. Medicinski fakultet u Beogradu završio je 1985. godine. Specijalizaciju iz interne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu završio je 1995. godine, a subspecijalizaciju iz kardiologije 2012. godine.

Magistrirao je iz oblasti kardiologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2000. godine, a doktorirao 2009. godine sa temom: "Rana i udaljena prognoza u bolesnika sa novonastalom atrijalnom fibrilacijom u akutnom infarktu miokrada".

Od 1989. godine radi u UKC Srbije. Od oktobra 1990. godine radi u Službi urgentne kardiologije Klinike za kardiologiju u Urgentnom centru. U periodu od 2010. godine do 2014. godine bio je pomoćnik direktora Klinike za kardiologiju. Od 2012. godine je načelnik Službe urgentne kardiologije Klinike za kardiologiju, a nakon toga bio je direktor Urgentnog centra i potom v.d. direktora UKC Srbije.

image