Srbija i Balkan

Pretučeni Srbin: Trojica Albanaca su me tukla drvenim palicama, oteli mi svu ušteđevinu

Uzeli su mi sve što sam imao, 2.200 evra i 50 evra u džepu, koje sam teško zaradio, rekao je Dejan Radić
Pretučeni Srbin: Trojica Albanaca su me tukla drvenim palicama, oteli mi svu ušteđevinu© Канцеларија за Косово и Метохију

Dejan Radić, koji je pretučen i opljačkan oko ponoći u svojoj kući u Starom Gracku, izjavio je za "Kosovo onlajn" da su ga napala trojica Albanaca naoružana drvenim palicama i da su mu oteli svu ušteđevinu.

"Sinoć oko 10 do 12 čuo sam nešto pored kuće, a onda i kuče koje je lajalo. Pomislio sam možda su psi, nisam znao šta je i kako je. Nije prošlo pet, deset minuta, kuče je sve više lajalo. Oni su ga gađali jabukama iz mog voćnjaka. Uzeo sam veliku bateriju i izašao tri, četiri metara od kuće", priča Radić.

Kako kaže, lampu je usmerio ka putu, misleći da odatle nešto dolazi, ali kada se okrenuo ka kući video je trojicu napadača.

"Kad sam okrenuo lampu gore, prema kući, iza kuće sam video trojicu kako stoje sa drvenim palicama u rukama. Odjednom su krenuli na mene, bacili me dole i udarali, posle su me uvukli u kuću i vezali me kablom. Uzeli su mi sve što sam imao, 2.200 evra i 50 evra u džepu, koje sam teško zaradio. Kad sam im rekao gde je novac, uzeli su i pobegli, ostavili me ovakvog", kaže on i dodaje da su u pitanju bili Albanci.

Objašnjava da mu je prvi u pomoć uskočio komšija Zoran Ćirković, zvao je policiju, koji su izvršili uviđaj i pozvali Hitnu pomoć.

Komšinica: Tukli su ga i na albanskom tražili novac

Komšinica Dejana Radića iz Starog Grackog Milijana Marković izjavila je da je Dejan oko ponoći došao u njihovu porodičnu kuću i zatražio pomoć.

"Čula sam da neko zove, videla sam Dejana, rekao mi je da su ga tukla trojica Albanaca koji su mu vezali noge i ruke i prekrili ga ćebetom. Kaže da nije mogao da vidi o kome se radi, tukli su ga, i na albanskom od njega tražili novac" , kaže Milijana Marković.

Prema njenim rečima, Radić je bio natečen od batina.

Ona ističe da se meštani osećaju nesigurno, da ne mogu da računaju na zaštitu tzv. kosovske policije i strahuju da se ovako nešto može ponoviti.

"Nije svejedno. Strah nas je", istakla je Marković.

Direktor KBC Priština-Gračanica Bratislav Lazić izjavio je da je stanje Dejana Radića trenutno stabilno i da je on upućen u KBC Kosovska Mitrovica na dalju dijagnostiku.

Kancelarija za KiM je saopštila da je brutalni napad na Radića posledica antisrpske politike i institucionalnog nasilja koje sprovode Priština i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti prema Srbima i brojnih primera policijske brutalnosti, kojima se šalje poruka da su Srbi na Kosovu i Metohiji poželjne i legitimne mete Albanaca i da za njihova stradanja niko neće odgovarati.

image