Srbija i Balkan

Kancelarija za KiM: Napad na Aleksiće iz Gračanice zabrinuo sve Srbe na KiM

Detalji tog mučkog napada do koga je došlo u porodičnoj kući Aleksića, u blizni samog manastira Gračanica i dalje se utvrđuju, navodi Kancelarija za KiM
Kancelarija za KiM: Napad na Aleksiće iz Gračanice zabrinuo sve Srbe na KiMGetty © Carsten Koall / Stringer

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je brutalni napad na Dušanku i Dragana Aleksića iz Gračanice onespokojio i duboko zabrinuo sve Srbe koji žive u ovom srpskom mestu, ali i na čitavom Kosovu i Metohiji, posebno imajući u vidu da je srpski narod u tom delu južne pokrajine veoma često bio na meti albanskih ekstremista i huligana.

Kako se navodi, detalji tog mučkog napada do koga je došlo u njihovoj porodičnoj kući, u blizni samog manastira Gračanica i dalje se utvrđuju, a Aleksićima su od strane lekara konstatovane brojne povrede.

Do ovog napada dolazi neposredno nakon što je u Starom Gracku prvo vezan i pretučen Srbin Dejan Radić, koji je potom opljačkan, što ukazuje na seriju napada na naš narod, posebno na centralnom delu KiM, podseća Kancelarija i dodaje da ovaj sled događaja još jednom upućuje da bezbednost mora da bude prioritet u srpskim sredinama.

"S tim u vezi Kancelarija za KiM očekuje da se rasvetle svi detalji ovog nezapamćenog događaja", navodi se u saopštenju.

Oglasila se i policija tzv. Kosova

Policija tzv. Kosova je saopštila za "Kosovo onlajn" da su sinoć oko 21 čas žena i muškarac u Gračanici prijavili da je u njihovu kuću ušla maskirana osoba koja ih je napala tražeći im novac, te da je istraga u toku.

Slučaj je okarakterisan kao "pokušaj razbojničke krađe".

"Muškarac i žena prijavili su da je u njihovu kuću ušla maskirana osoba, koja ih je navodno napala tražeći novac. Ista osoba je, nakon izvršenja krivičnog dela, otišla sa lica mesta u nepoznatom pravcu", navode iz policije tzv. Kosova.

Bračni par je, kako se navodi, upućen na lečenje u Univerzitetski klinički centar u Prištini. U saopštenju se navodi da policijske jedinice vode istragu.

image