Srbija i Balkan

Vučić o Milovoj proslavi: Obojica smo opsednuti Srbijom – on je mrzi, ja je volim

Imamo sve različito u našim programima, planovima, idejama, ali zajedničku opsesiju, obrazložio je predsednik Srbije
Vučić o Milovoj proslavi: Obojica smo opsednuti Srbijom – on je mrzi, ja je volim© TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da on i bivši predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović imaju istu opsesiju – Srbiju, s tim što je on voli, a Đukanović mrzi.

On je to rekao novinarima na svečanosti povodom završetka radova na izgradnji hotela "St. Ridžis Belgrejd" u Kuli Beograd, komentarišući proslavu Đukanovića u Podgorici nakon objavljivanja preliminarnih rezultata lokalnih izbora, na kojima se pevala pesma "Jači smo od Srbije".

"Video sam, interesantno je to. Imamo sve različito u našim programima, planovima, idejama, ali zajedničku opsesiju. Opsednuti smo Srbijom – ja je volim, on je mrzi", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio da će obojica nastaviti sa takvom praksom.

"On će nastaviti da je mrzi, a ja ću je još više voleti i istovremeno nastaviti da poštujem i volim narod u Crnoj Gori – i Srbe i Crnogorce i sve ostale", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, koliko god pevao takve pesme, Srbija će ići napred.

"Oni će naravno da vam kažu, ne, ja volim Srbiju Nataše Kandić i Nenada Čanka, ali ne vole Srbiju 99 odsto onih koji u njoj žive. Reč neću reči protiv Crne Gore. Hvala što su pokazali koliko su opsednuti Srbijom, nastojaću još više da radim. Ovo što večeras radim, priča više od bilo koje pesme", zaključio je Vučić.

Poruka opoziciji

Vučić je predstavnicima opozicije poručio da odluče da li žele, ili ne žele, da on dođe u Narodnu skupštinu da prisustvuje sednici posvećenoj iskopavanju litijuma, ocenivši pritom da se predstavnici opozicije "plaše jednog čoveka, da se plaše reči, mozga i glave jednog čoveka".

"Sve bi oni na svetu dali, samo da tog jednog mogu da pobede i da sruše. A muči ih to što se taj jedan ne plaši svih njih zajedno. Muči ih to što taj jedan zna šta bi oni od Srbije napravili i koliko bi je u prošlost vratili", rekao je Vučić.

image