Srbija i Balkan

Vučević u Berlinu: Potpis na deklaraciju u vezi sa regionalnim tržištem i sastanak s Orbanom

Srdačan razgovor sa premijerom Viktorom Orbanom, iskrenim prijateljem Srbije tokom samita Berlinskog procesa, napisao je Vučević na Instagramu nakon sastanka
Vučević u Berlinu: Potpis na deklaraciju u  vezi sa regionalnim tržištem i sastanak s Orbanom© Tanjug/Lisi Niesner/Pool Photo via AP

Deklaracija podrške Akcionom planu za zajedničko regionalno tržište potpisana je danas u Berlinu na 10. jubilarnom Samitu Berlinskog procesa, a jedan od potpisnika je i premijer Srbije Miloš Vučević.

Dokumenta su, u prisustvu nemačkog kancelara Olafa Šolca i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, potpisali i premijer Crne Gore Milojko Spajić, premijer Albanije Edi Rama, predsedavajući Predsedništva BiH Borjana Krišto, predsednik vlade Severne Makedonije Hristijan Mickoski i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Takođe, u Berlinu je danas potpisan i Sporazum o pristupu visokom obrazovanju.

Posle potpisivanja dokumenata, Vučević se sastao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

"Srdačan razgovor sa premijerom Viktorom Orbanom, iskrenim prijateljem Srbije, tokom samita Berlinskog procesa", napisao je Vučević na Instagramu.

Vučević će danas imati razgovore i sa predstavnicima stranke CDU u Bundestagu, a u okviru Berlinskog procesa učestvovao je na panelima posvećenim regionalnoj saradnji i zajedničkom regionalnom tržištu, kao i Zelenoj agendi, povezivanju i energetici.

image