Srbija i Balkan

Lučić u Prištini: "Telekom" će dobiti licencu za rad na celoj teritoriji Kosova i Metohije

Vrlo je bitno da i lokalnim ambasadama objasnimo sve probleme i način na koji prištinska administracija krši sopstvene zakone koje su oni napisali i diskriminišu našu kompaniju, naveo je direktor "Telekoma"
Lučić u Prištini:  "Telekom" će  dobiti licencu za rad na celoj teritoriji Kosova i Metohije© TANJUG/ Newsmax Balkans/ Milena Đorđević/

Telekom izaći kao pobednik i biti u mogućnosti da distribuira 4G i 5G mrežu na prostor čitave južne pokrajine, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, koji je u poseti Prištini u okviru aktivnosti da se "Telekomu" dodeli frekventni opseg za razvoj 5G mobilne mreže i licenca za rad na čitavoj teritoriji KiM.

Lučić je rekao da će "Telekom", ako ne dobije licencu, tražiti naknadu štete od privremene prištinske administracije, kao i od dva kosovska operatera.

"Trebalo bi da zdrav razum pobedi, ne samo kod ova dva operatera, jer ako oni uđu u takav aranžman, radi se o jednom kriminalnom poslu sa stanovišta bilo kakve evropske regulacije", naveo je Lučić.

On je naglasio da je svrha njegovog današnjeg dolaska u AP Kosovo i Metohija da međunarodnim predstavnicima skrene pažnju na prava i probleme sa kojima se kompanija "Telekom" suočava na prostoru južne srpske pokrajine.

"Vrlo je bitno da i lokalnim ambasadama objasnimo sve probleme i način na koji prištinska administracija krši sopstvene zakone koje su oni napisali i diskriminišu našu kompaniju. Moram da kažem da smo veliki put prošli i još od pokušaja gašenja u avgustu. Sad smo mi u jednoj vrsti ofanzive da konačno probamo da dobijemo tu treću licencu za pružanje usluge na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije", rekao je Lučić.

On je ukazao da bi "Telekom" dobijanjem te dozvolom, pre svega, poboljšao kvalitet svoje mobilne mreže.

Nada se da će vlasti i međunarodni predstavnici dozvoliti "Telekomu" izdavanje treće licence za rad i omogućiti širenje mreže na čitavoj teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Lučić je naveo da je prištinski regulator odlučio da podeli frekvenciju za 5G mrežu, što je očigledno bio pokušaj da se to uradi pre izbora u februaru.

"Voleo bih da se varam, da su hteli da podele frekvencije tim prištinskim operatorima, čime bi definitivno zatvorili priču trećeg operatora. Međutim, kako smo se i mi prijavili, naravno i krenuli u diplomatsku aktivnost, taj proces je nekako produžen i traje osam meseci", kazao je Lučić

Naglasio je da je podrška međunarodnih predstavnika uvek bila na strani "Telekom Srbija" kad god je prištinska administracija kršila zakone koje je sama propisala.

image