Srbija i Balkan

Plenković o obuci Ukrajinaca: Poslanici osramotili sami sebe

”Nisu oni osramotili Hrvatsku, nisu osramotili sabor, oni su osramotili sebe. To ću im govoriti stalno. Dok su živi to ću im govoriti. Jer je to nenormalna odluka, koja nikako nije u nacionalnom interesu”, rekao je hrvatski premijer
Plenković o obuci Ukrajinaca: Poslanici osramotili sami sebewww.globallookpress.com © © IMAGO/Bernd Elmenthaler

Hrvatski sabor nije podržao vladin predlog o obuci ukrajinskih vojnika, a premijer Andrej Plenković je poručio da su poslanici koji su glasali protiv osramotili sebe, a ne Hrvatsku i sabor i istakao da će im to ponavljati dok su živi.

Plenković je gostujući u emisiji Hrvatskog radija istakao da je pozicija hrvatske vlade od prvog dana jasna a to je pomagati Ukrajini.

Vlada je, dodao je, ponudila pomoć Ukrajini u mnogim segmentima, pa je bilo očekivano da pomogne i u obuci ukrajinskih vojnika.

"To ne može biti problem cele Hrvatske, to je problem ova 54 predstavnika, koji se očigledno plaše, kao Grbin, Milanovića i Mozema.Oni su onemogućili Hrvatskoj da bude deo Zapada, da bude sa njenim saveznicima i da bude solidarna sa Ukrajinom", istakao je Plenković.

Ti drugi nisu omogućili Hrvatskoj da bude deo Zapada, da bude uz naše saveznike i da bude solidarna sa Ukrajinom” rekao je Plenković i čestitao onim opozicionim poslanicima koji su vladin predlog podržali.

image