Srbija i Balkan

Uhapšen Albanac osumnjičen za napad na srpskog dečaka u Suvom Dolu

Osumnjičen 22-godišnji muškarac albanske nacionalnosti kome je određeno zadržavanje od 48 časova
Uhapšen Albanac osumnjičen za napad na srpskog dečaka u Suvom Doluwww.globallookpress.com © Festim Beqiri/dpa

Policija tzv. Kosova uhapsila je osumnjičenog za jučerašnji napad u Suvom Dolu, u kojem je povređen Srbin Lazar Milutinović (15).

Portparol policije tzv. Kosova za region Mitrovica Jug potvrdio je za KoSSev da je u popodnevnim satima identifikovana, a potom i uhapšena osoba koja se tereti za umešanost u izvršenje krivičnog dela nanošenje lakih telesnih povreda.

Reč je o 22-godišnjem muškarcu albanske nacionalnosti. On je ispitan, a potom mu je, na osnovu naloga predmetnog tužioca, određeno 48-časovno zadržavanje.

Podsetimo, Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je juče da su 15-godišnjeg Srbina Lazara Milutinovića istog dana u ranim jutarnjim satima, pretukla, kako su naveli, četiri starija Albanca u naselju Suvi Do, u trenutku kada je krenuo od kuće pešaka.

Naznačili su i da je mladić potom u pratnji oca došao u KBC Kosovska Mitrovica sa povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka.

"Jutros sam krenuo na posao i presreo me je auto. Rekli su mi nešto na albanskom, ja to nisam razumeo, spustio sam glavu i nastavio dalje. Oni su izašli iz auta, ja sam krenuo da bežim od njih, ali su me sustigli, uhvatili i onda su me šutirali i udarali gde su stigli. Ništa mi nisu rekli, samo su me tukli i uzeli su mi telefon iz jakne", rekao je ranije maloletni Milutinović.

Policija tzv. Kosova oglasila se juče o incidentu, ali u izveštaju nema podataka o tome koje je nacionalnosti pretučeni dečak. Oni su u objavi na Fejsbuku naveli da je maloletna osoba prijavila fizički napad od strane četiri osobe.

image