Srbija i Balkan

Policija tzv. Kosova o pretučenom dečaku, ne pominju da je Srbin

U saopštenju piše da je prijavljen slučaj sa elementima krivičnog dela 'laka telesna povreda', ali se ne pominje nacionalnost napadnutog dečaka, niti onih koji su ga napali
Policija tzv. Kosova o pretučenom dečaku, ne pominju da je Srbinwww.globallookpress.com © Vedat Xhymshiti

Tzv. Kosovska policija oglasila se o incidentu koji se danas dogodio u Suvom Dolu, u kome su četvorica Albanaca pretukla maloletnog Srbina Lazara Milutinovića (15), ali u izveštaju nema podataka o tome koje je nacionalnosti pretučeni dečak. 

Oni su u objavi na Fejsbuku naveli da je maloletna osoba prijavila fizički napad od strane četiri osobe. 

"Danas, 22. januara 2022. godine, u Policijskoj stanici u Južnoj Mitrovici prijavljen je slučaj sa elementima krivičnog dela 'laka telesna povreda'. Prema rečima maloletnog podnosioca prijave, danas oko 05.15 časova, dok je bio na putu u selu Suvi Do, fizički su ga napale četiri osobe. Povodom ovog slučaja, policijski istražitelji preduzimaju istražne radnje u cilju identifikacije i hapšenja osumnjičenih. Sve dosadašnje istražne radnje predočene su tužiocu zaduženom za ovaj slučaj", navodi se u saopštenju policije.

Kako je ranije preneo portal "Kosovo onlajn" maloletni Lazar Milutinović izjavio je da je  pretučen od strane četvorice Albanaca.

"Jutros sam krenuo na posao i presreo me je auto. Rekli su mi nešto na albanskom, ja to nisam razumeo, spustio sam glavu i nastavio dalje. Oni su izašli iz auta, ja sam krenuo da bežim od njih, ali su me sustigli, uhvatili i onda su me šutirali i udarali gde su stigli. Ništa mi nisu rekli, samo su me tukli i uzeli su mi telefon iz jakne", rekao je maloletni Milutinović.

image